Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Underrättelsehandläggare till Polisoperativa enheten -Noa, ekobrott i Linköping

Vi söker dig med polisexamen som underrättelsehandläggare till Nationella operativa avdelningen, Ekobrottskansliet, Ekobrottsmyndigheten, Polisoperativa enheten i Linköping.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

08 oktober 2019

Ansök senast

25 oktober 2019

Referensnummer

196/19

Arbetsplatsbeskrivning

Ekobrottsmyndigheten (EBM) är en specialistmyndighet som arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Myndigheten är en åklagarmyndighet där åklagare, poliser, ekorevisorer och andra experter arbetar tillsammans i utredningsteam. Verksamheten leds gemensamt av åklagare och polis. Vid myndigheten finns även Polisoperativa enheter som bedriver underrättelseverksamhet och kvalificerat utredningsstöd i form av spaningsverksamhet och it-forensisk verksamhet. Utvecklingsarbetet vid EBM sätter medarbetarnas kompetens och kunskap i centrum.

De poliser som arbetar på uppdrag av Ekobrottsmyndigheten är placerade vid Ekobrottskansliet, Nationella operativa avdelningen.

NOA – Ekobrottskansliet
En stark och utvecklad samverkan mellan nationella operativa avdelningen och Ekobrottsmyndigheten är nödvändig för en effektiv brottsbekämpning.

Ekobrottsmyndigheten bedriver verksamhet över hela landet, på 8 verksamhetsorter. Chefen EBK ansvarar för bl.a. verksamheten vid de 5 polisoperativa enheterna som ansvarar för KUT, spaning, HTM och IT-forensisk verksamhet. Polismyndigheten tillhandahåller poliser till Ekobrottsmyndighetens verksamhet

Polisoperativa enheter vid Ekobrottsmyndigheten
Vid dessa enheter finns funktioner för bearbetning och analys av underrättelser, yttre spaning, hemliga tvångsmedel samt IT-forensiskt arbete.

Underrättelseverksamhetens uppdrag är i huvudsak att arbeta med högkvalitativa ärenden och förädla dem så att de senare kan överlämnas till utredare vid Ekobrottsmyndigheten. Myndighetssamverkan utgör en viktig del av arbetet och arbetet mot organiserad brottslighet har hög prioritet.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som nu utlyses är en handläggartjänst inom underrättelseverksamheten. Det innebär att du ska handlägga ärenden och göra den bearbetning som behövs. I rollen ingår även att hantera flödet av underrättelser och göra prioriteringar av vilka underrättelser som kräver fördjupad bearbetning.

Arbetet kräver att du kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Samverkan internationellt förekommer men primärt sker samverkan internt med olika yrkesgrupper inom myndigheten och externt gentemot andra aktörer. På Ekobrottsmyndigheten är det centralt att medarbetarna bidrar till metodutveckling och du förväntas därför vara engagerad, nyfiken och kreativ i det arbetet.

Den Polisoperativa enheten i Linköping har ett geografiskt ansvarsområde som motsvarar Polismyndighetens Region Öst respektive Region Bergslagen. Medarbetarna har dock i flera fall uppdrag av nationell karaktär och resor i landet förekommer.

Kvalifikationer

•Polisexamen
•Erfarenhet av att arbeta med underrättelseverksamhet och/eller utredningsverksamhet
•Erfarenhet av arbeta med informationshantering i databaser
•God förmåga att använda Word, Excel och PowerPoint
•God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
•Erfarenhet av att arbeta mot organiserad brottslighet
•Erfarenhet av att arbeta mot ekonomisk brottslighet
•Erfarenhet av att arbeta med myndighetssamverkan
•Utbildning eller erfarenhet av att arbeta i Surfa 2
•Utbildning eller erfarenhet av internetinhämtning, lägst nivå 2
•Ytterligare språkkunskaper

Egenskaper
Då rollen innebär både självständigt arbete och i team ser vi det som naturligt att du samverkar med andra på ett prestigelöst sätt för att nå gemensamma mål och utveckla enheten.

För att trivas och bli framgångsrik i rollen bör du vara engagerad, flexibel och ha ett högt säkerhetstänk.

Vi ser gärna att du är:
•Ansvarstagande
•Strukturerad/ noggrann
•Uthållig

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Niclas Spång, 0730-49 24 81, chef Polisoperativa enheten i Linköping.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Carl Runfors 0730-798 458.

Fackliga företrädare

Kristina Windalen 010-56 29821.

Övrig information

Anställning:
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse (höst 2019)
Funktion: Polis/Handläggare underrättelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 25 okt 2019.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 196/19 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 168/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen