Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Utredare till Utredningssektionen, PO Älvsborg - Borås och Alingsås

Polisområde Älvsborg rekryterar nu nya medarbetare inom ramen för brott som utreds och inriktar sig mot särskilt utsatt brottsoffer.

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

08 oktober 2019

Ansök senast

22 oktober 2019

Referensnummer

C31956/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Älvsborg
Polisområde Älvsborg omfattar tio kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Utredningssektionen PO Älvsborg
Utredningssektionen består av BiNR/Grova Brottsgrupper, spaningsgrupper samt jourverksamhet. Sektionens personal arbetar i hela polisområdet och utgår från Borås och Alingsås.

Polisområde Älvsborg söker nu utredare till Utredningssektionen för placering i Borås eller Alingsås.

Arbetsbeskrivning

Som utredare hos oss har du en viktig del av förundersökningsarbetet, du arbetar efter direktiv, under eget ansvar, med att utreda de ärenden som inkommer till gruppen. Detta betyder att du inhämtar information, sammanställer inkommit material, håller förhör och föredrar ärenden för förundersökningsledare som denne kan fatta rättssäkra beslut på.                    

De utredare som utredningssektionen nu söker kommer framförallt att utreda Brott i nära relation och i andra ärenden med särskilt utsatta brottsoffer. Även utredning av andra brott förekommer. Arbetet är till stora delar självständigt men inte sällan jobbar man tillsammans med andra i större ärenden.

Kvalifikationer

Krav
· Akademisk examen inom exempelvis beteendevetenskap, sociologi, juridik eller kriminologi. Alternativt har du annan eftergymnasial utbildning i kombination med att du genom ditt arbetsliv erhållit kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

· Erfarenhet av självständigt brottsutredningsarbete eller annan erfarenhet av utredning som bedöms relevant för funktionen.

· Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

· Körkort för manuell växellåda, med behörighet lägst klass B, då resor i tjänsten kan bli aktuellt.

· Mycket god datorvana och lätt för att lära nya IT-system

· Mycket goda kunskaper i Office-paketet

 

Meriterande
· Erfarenhet av att ha arbetat i statlig myndighet

· Behärska ytterligare utomnordiska språk, utöver engelska.

· Erfarenhet av att bearbeta och analysera stora mängder informationsmaterial.

 

Personliga egenskaper
En förutsättning för att du ska klara arbetsuppgifterna är att du:

· är strukturerad- du håller deadlines, arbetar effektivt och är noggrann även under tidspress

· är initiativtagande- du ser vad som behöver göras och får verkstad i uppdragen

· är flexibel- du har förmåga att prioritera och ställa om när omgivningen kräver det.

· är trygg, lugn och stabil- du har förmåga att behålla lugn och fokus vid pressade situationer och under hög arbetsbelastning. Du är trygg och stabil i dig själv då arbetet är tidvis är psykiskt påfrestande.

· har god samarbetsförmåga - arbetar bra med andra såväl kollegor som samarbetspartners.

· är rätts- och säkerhetsmedveten och har förmåga att sätta dig in i andra människors situation.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget
Borås
Claes Lindberg, gruppchef, Utredningssektionen PO Älvsborg
Helena Ericsson, gruppchef, Utredningssektionen PO Älvsborg

Alingsås
Mats Axelsson, gruppchef, Utredningssektionen PO Älvsborg

Information om rekryteringsprocessen
Hanna Lundbäck, HR-konsult, HR-direkt

Samtliga nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST inom Polisen, SEKO Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S

Samtliga nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare med funktion utredare brott i nära relation. Polismyndigheten tillämpar provanställning under högst 6 månader, om du inte redan är anställd inom myndigheten.

Arbetstid: Dagtid med flex

Arbetsort: Borås eller Alingsås

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen