Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Utredare polis el. civil till Bedrägeribrottsgruppen i Eskilstuna och Nyköping!

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

10 oktober 2019

Ansök senast

03 november 2019

Referensnummer

C31989/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en uppfinningsrik och nyfiken utredare till vårt team! Här får du möjligheten att, tillsammans med engagerade och trevliga kollegor, utvecklas och få erfarenheter för livet samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Bedrägeribrottsgruppen
Polisområde Södermanland omfattas av nio kommuner och är organiserat i tre lokalpolisområden; Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping.
Bedrägeribrottsgruppen i Södermanland består idag av 15 medarbetare med funktioner som gruppchef, FU -ledare, utredare samt administratör. Gruppen är fördelad på två orter, Nyköping och Eskilstuna. Bedrägeribrottsgruppen ingår i utredningssektionen Södermanland.
Till Bedrägeribrottsgruppen i Eskilstuna eller Nyköping söker vi en polisiär eller civil utredare.

När du ansöker ber vi dig att specificera vilken ort som du är intresserad utav.

Arbetsbeskrivning

Brott av ekonomisk karaktär är i ständig förändring och den kategori av brott som snabbast ändrar format. Detta gör utredarrollen dynamisk och spännande då vi genom eget aktivt arbete och utbildningar ständigt lär oss nya sätt att nå resultat.


Arbetet innebär att både självständigt och i grupp handlägga och utreda brottsligg-het av ekonomisk karaktär. Detta arbete sker under ledning av förundersökningsledare från Polismyndigheten eller Åklagarmyndigheten.
Arbetet som utredare utgör en länk i hela den brottsutredande processen. En del av arbetet som utredare innebär att du, efter grundlig introduktion och utbildning, håller förhör med målsägande, vittnen och misstänkta personer. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och företag inom och utom Sverige. Utredaren samarbetar med andra aktörer i brottsutredningsprocessen, dessa är exempelvis personal som arbetar med informationsinhämtning, spaning och hemliga tvångsmedel samt analytiker. I arbetsuppgifterna ingår även andra utredningsåtgärder, bland annat att hantera frihetsberövade, dokumentera tvångsåtgärder och begäran om olika tekniska undersökningar.
I arbetet ingår också att sammanställa komplex information för presentation till bland annat åklagarmyndigheten och rätten.
Som utredare är du behjälplig för polisområdet och behöver vara beredd, utifrån verksamhetens behov, att även driva och utreda ärenden av annan beskaffenhet och brottstyp.

Kvalifikationer

KRAV
• Godkänd och avslutad gymnasieutbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant
• Erfarenhet av utrednings- och/eller analysarbete, gärna från offentlig verksamhet och/eller annan erfarenhet arbetsgivaren bedömer som relevant
• Mycket god datorvana samt lätt att lära nya IT-system
• Goda kunskaper i svenska och engelska och har lätt för att uttrycka dig i så-väl tal som skrift
• Körkort B


MERITERANDE
• Utbildning/arbetslivserfarenhet inom beteendevetenskapliga områden, ekonomi, juridik eller IT
• Polisutbildning
• Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete av ekonomisk karaktär
• Kunskaper i Durtvå samt Excel


PERSONLIGA EGENSKAPER
För att trivas och passa i rollen som utredare för bedrägeribrottsgruppen ska du ha ett engagerat, ansvarstagande och nyfiket förhållningssätt. Du kan arbeta både självständigt och i grupp och i denna delar du med dig av din kunskap och positiva energi. Du har ett initiativtagande arbetssätt och förmåga att se möjligheterna med de ärenden som du hanterar. Du är noggrann och vill bidra till att utveckla metoder, arbetsgruppen och verksamheten detta då den är i ständig förändring.
Du har en prestigelös och lärande inställning till arbetsuppgifterna, arbetsgruppen och samverkanspartners. Likaså trivs du med tempoväxlingar och är stresstålig. Arbetet är fritt och du styr över dina egna ärenden vilket kräver ansvar, struktur och eget driv.


Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
Ange gärna tydligt i CV och personlig brev hur du matchar ansökan!

Kontaktpersoner

Elisabeth Åström Gruppchef, Bedrägeribrottsgruppen Södermanland 010-564 64 59 elisabeth.astrom@polisen.se

Kenneth Wiklund FU-ledare Bedrägeribrottsgruppen Eskilstuna 010-566 92 24 kenneth.wiklund@polisen.se

Patrik Gustavsson FU-ledare Bedrägeribrottsgruppen Nyköping 010-566 95 53 patrik.gustavsson@polisen.se

Lina Rytzler HR-konsult bemanning och rekrytering 0722478647 lina.rytzler@polisen.se

Fackliga företrädare

Urban Nordqvist Polisförbundet 070-249 16 77
Jan Tuvesson SEKO 0761-349310
SACO och Polisförbundet nås via Polisens växel 114 14. 

Övrig information

Anställning: Tillsvidare (6 månaders provanställning tillämpas om du inte redan är anställd i Polismyndigheten)

Arbetsort: Eskilstuna eller Nyköping

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid där del av helg kan ingå i sällsynta fall

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.


Hur du ansöker
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss i din begäran för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter
Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryterings-sajter och liknande.


Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen