Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Utredare inom Brott i nära relation, PO Skaraborg, Mariestad och Falköping

Polisområde Skaraborg rekryterar nu nya medarbetare inom ramen för brott som utreds och inriktar sig mot särskilt utsatt brottsoffer.

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

08 oktober 2019

Ansök senast

22 oktober 2019

Referensnummer

C31932/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Skaraborg
Polisområde Skaraborg omfattar femton kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: LPO västra Skaraborg med Lidköping som huvudort och LPO östra Skaraborg med Skövde som huvudort. På Polisområdet finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Utredningssektionen PO Skaraborg
Utredningssektionen är indelad i sex grupper med olika verksamhetsinriktningar. Det finns en grupp för utredning av grova brott, en grupp för utredning av brott i nära relation, två spaningsgrupper, en verksamhetsstödgrupp och en Jour FU-ledningsgrupp. Utredningssektionen har merparten av verksamheten placerad i Skövde men det finns ett flertal medarbetare som är placerade i Falköping, Mariestad, Skara och Lidköping. I nuläget har utredningssektionen cirka 60 anställda.

Polisområde Skaraborg söker nu utredare inom Brott i nära relation för placering i Mariestad och Falköping.

Arbetsbeskrivning

Som utredare hos oss har du en viktig del av förundersökningsarbetet, du arbetar efter direktiv, under eget ansvar, med att utreda de ärenden som inkommer till gruppen. Detta betyder att du inhämtar information, sammanställer inkommit material, håller förhör och föredrar ärenden för förundersökningsledare som denne kan fatta rättssäkra beslut på.

Som utredare i gruppen för brott i nära relation arbetar du i huvudsak med åklagarledda förundersökningar där våld och hot mellan närstående, såväl i parrelation som inom andra familj- och släktrelationer, utreds samt hedersrelaterade ärenden. Du håller förhör och utför andra, för ärendena, relevanta utredningsåtgärder som förundersökningsledaren ger direktiv om. Du kommer att ha kontakt med målsägare, vittnen och misstänkta men också andra myndigheter, organisationer såsom socialtjänst och kvinnojour.

Kvalifikationer

Krav
• Akademisk examen från främst socionomprogrammet men även beteendevetenskap, psykologi, kriminologi eller andra områden som Polismyndigheten bedömer relevant
• Arbetslivserfarenhet från till exempel socialtjänst, socialjour eller liknande områden som Polismyndigheten bedömer relevant
• God datorvana
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Körkort för manuell växellåda, med behörighet lägst klass B, då resor i tjänsten kan bli aktuellt

Meriterande
• Erfarenhet av att tolka och tillämpa lagar
• Erfarenhet av ärendehandläggning och/eller utredningsarbete, gärna från offentlig verksamhet
• Kunskaper i utomnordiska språk förutom engelska

Personliga egenskaper
För att arbeta med relationsutredningar krävs det att du är ödmjuk och har en förståelse för brottens komplexitet och har ett genuint intresse för denna ärendetyp. Arbetet kan tidvis vara psykiskt påfrestande och det är därför viktigt att du är trygg samt balanserad som person. Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att bygga förtroende, skapa goda relationer samt att du är lyhörd och empatisk. Du behöver ha en god samarbetsförmåga både med interna och externa kontakter. Utredningarna har olika tidsfrister så du behöver därför vara flexibel samt ha mycket god förmåga att skapa struktur och kunna prioritera vid hög arbetsbelastning.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget
Pia Johansson Edoff, Gruppchef, Brott i nära relation, PO Skaraborg

Information om rekryteringsprocessen
Hanna Lundbäck, HR-konsult, HR-direkt

Samtliga nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST inom Polisen, SEKO Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S

Samtliga nås via polisens växel 114 14

Övrig information


• Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare med funktion utredare brott i nära relation. Polismyndigheten tillämpar provanställning under högst 6 månader, om du inte redan är anställd inom myndigheten.
• Arbetstid: Dagtid med flex
• Arbetsort: Mariestad och Falköping

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen