Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Polisområde City söker Utredare för Brott i nära relation

Är du Polis eller civil och vill bidra till att göra vardagen tryggare för människor?

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

15 oktober 2019

Ansök senast

08 november 2019

Referensnummer

C32164/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Sök till oss! Här finns möjlighet att göra skillnad i människors liv och samtidigt utvecklas yrkesmässigt genom utbildningar i utredningsmetodik och förhörsteknik för brott i nära relationer. Är du Polis tillkommer även polisiära utbildningar som exempelvis POLKON. Det kommer finnas möjlighet till att förkovra sig ytterligare via externa föreläsningar och konferenser som våra samarbetspartners anordnar.

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 7 000 anställda. Regionen består av fyra polisområden City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Brott i nära relation (vuxna) tillhör sektionen Utredningssektion 1 i Polisområde City. Vårt upptagningsområde City, Lidingö och Hammarby sjöstad. Under samma sektion finns även Barnahus Stockholm vilka vi har ett gott och tätt samarbete med.  Vi är organiserade i två utredningsgrupper som var och en leds av en gruppchef. Grupperna samarbetar dagligen med varandra och jobbar mycket tillsammans i olika team. Till varje grupp hör av en polisiär förundersökningsledare.

Arbetsplatsen är centralt belägen i fräscha lokaler på Rosenlundsgatan 13 på Södermalm och ligger bredvid Södermalmspolisens lokaler som inkluderar ett mycket bra gym. Arbetsplatsen ligger i hjärtat av Södermalm där du har direkt närhet till såväl många olika kommunikationsmedel som trevliga restauranger och butiker.

Arbetsbeskrivning

Vi handlägger olika ärenden från ofredanden till mord som sker i nära relation. Våra ärenden leds huvudsakligen av åklagare men våra polisiära förundersökningsledare har också ett stort ärendesansvar. Åklagarna förlägger en del av sin arbetstid hos oss på regelbunden basis vilket gör att samarbetet fungerar extra bra. Arbetet bedrivs i nära samarbete med handräckningen, brottsofferhandläggare och i förekommande fall också personsäkerhetsgruppen. I takt med ett mer digitalt samhälle samarbetar vi också mycket med IT-forensiska avdelningen. 

Arbetet präglas av många kontakter med såväl arbetskamrater, brottsutsatta, misstänkta, socialtjänst, olika skydds-och frivilligorganisationer, målsägandebiträden, advokater och åklagare varför dina kommunikativa och sociala förmågor kommer att ställas på prov.

Arbetet innebär hantering av anhållna och häktade personer vilket periodvis kräver korta handläggningstider och arbete under tidspress. Du kommer att röra dig i polisens arrester och på häkten där folk sitter frihetsberövade.

Utredningsarbetet omfattar också operativt yttre arbete i ärendena såsom hämtningar och husrannsakningar. Vi har alltid två poliser närvarande när vi genomför dessa tjänsteåtgärder.

Du kommer huvudsakligen att bedriva utredningsarbete och agera förhörsledare/handläggare inom ramen för förundersökningar gällande olika brott som sker inom olika former av nära relationer. Ett ärende kräver olika utredningsåtgärder där många olika pusselbitar måste läggas på plats.

Vi samarbetar även med olika samhällsinstanser och organisationer för ett bättre förebyggande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen alternativt civil utredningsvana.  

  • Kunskap i utredningssystemet Durtvå.

  • Svenskt B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Utredningserfarenhet av brott i nära relation eller andra grova brott.

  • Goda IT-kunskaper och erfarenhet av arbete i polisens interna datasystem.

  • Ytterligare språkkunskaper utöver engelska och nordiska språk.

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen är det viktigt att du som person är trygg i dig själv och har empatisk förmåga. Du har en god förmåga att överblicka, prioritera och kommunicera information. Vi ser även att du är lösningsfokuserad och trivs med att arbeta både enskilt och i grupp. Du behöver kunna hantera stress och situationsanpassa ditt arbete med gott omdöme.

Vi ser gärna att du har ett stort engagemang för dessa ärendetyper och har ett positivt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterande Chef: Gruppchef Markus Antonsson markus.antonsson@polisen.se, 010-5633275 eller 073-331 59 95, Gruppchef Kerstin Karlström kerstin.karlstrom@polisen.se 010-563 37 55 eller 070-301 25 65

Ansvarig HR-konsult Sara Holmqvist sara.holmqvist@polisen.se, 073-040 98 71.

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Anställningens omfattning: 100 %

Arbetsort: Södermalm, Rosenlundsgatan 13.

Arbetstid: Dagtid vardagar med flextid.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Funktion: Utredare, Polismyndigheten, Region Stockholm, Polisområde City. Brott i nära relation.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8 november 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Göra en digital ansökan via denna länk.

Jobba med särskilt utsatta brottsoffer

Skuggad person som höjer sin hand i ett slag mott utsatt

Just nu söker vi dig som vill arbeta som utredare, analytiker eller it-forensiker med ett genuint intresse att arbeta med särskilt utsatta brottsoffer. Vi ser gärna att du som söker har en akademisk examen inom juridik, beteendevetenskap eller samhällsorienterade ämnen. Sök efter lediga tjänster som utredare, analytiker eller it-forensiker inom exempelvis området brott i nära. Fler tjänster kommer att fyllas på eftersom. 

Jobba med särskilt utsatta brottsoffer, medarbetare berättar

Sök jobb. Filtrera efter län, kommun eller del av organisationen

Till toppen