Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Verksamhetsanalytiker på Nationella kontaktenheten (NKE), Noa

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

09 oktober 2019

Ansök senast

31 oktober 2019

Referensnummer

221/19

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt ha ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Nationella operativa avdelningen ska också vara nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt. Avdelningen ska bestå av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Noas Nationella kontaktenhet ansvarar för att leverera en tillgänglig och medborgarnära nationell telefonifunktion via växelorterna som är lokaliserade i Stockholm, Göteborg och Malmö. Enheten har också det samlade nationella processansvaret för polisens kontaktcenter (PKC), nationella viltolycksrådet (NVR), regionledningscentraler (RLC) samt huvudprocessen ge service. Verksamheterna vid nationella kontaktenheten ställer stora krav på kundfokus samt bemötande- och servicefrågor.

Arbetsbeskrivning

Du medverkar i att leda den interna utvecklingen och förankringen av polisens beslutade styrmodell med fokus på analysarbete för NKE:s ansvarsområden. Du deltar också i processer för uppföljning, planering och styrning på strategisk nivå, med uppföljningar och analyser i både skriftliga dokument och muntliga föredragningar. Du verkar i en processinriktad miljö med stort fokus på kvalitativt arbete. Vidare samverkar du med relevanta funktioner vid avdelningens övriga enheter och kansli.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Löpande uppföljning och analys av Nationella kontaktenhetens verksamhet/processer.
 • Planering, uppföljning och analys av enhetens verksamhetsplan och projekt.
 • Vid behov medverka i nationella och internationella projekt som berör enhetens verksamhetsområden.
 • Bistå enhetens processledare vid uppföljning av definierade mätetal och även delta i vidareutveckling av dessa.
 • Planera och genomföra verksamhetsanalys.
 • Analysera önskade förändringar i organisationen.
 • Arbete med årsredovisning samt tertialuppföljning. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning som bedöms som relevant för tjänsten.
 • God kunskap om erfarenhet av analytiskt arbete med planering och uppföljning på strategisk nivå inom offentlig verksamhet.
 • God vana att arbeta med statistik samt presentera slutsatser.
 • Gedigen erfarenhet av att använda olika analysverktyg.
 • Goda kunskaper om styrsystem och uppföljningssystem.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • Goda kunskaper i officepaketet och andra för enheten relevanta system.
   

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polismyndigheten eller annan myndighet.
 • Erfarenhet av och/eller kunskap om att arbeta med systematisk uppföljning av både kvalitativa och kvantitativa perspektiv.
 • Vana av muntliga föredragningar och presentationer inför en större grupp eller publik.
 • Erfarenhet av arbete med databaser och analysverktyget QlikView.
 • Erfarenhet av processarbete/styrning eller motsvarande. 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är:

 • Analytisk.
 • Serviceinriktad.
 • Flexibel.
 • Kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Mer information om uppdraget lämnas av rekryterande chef: Anna-Carin Gustafsson Åström, chef nationella kontaktenheten, Noa, 010-563 71 89.

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 010-56 34 881

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Vikariat till 1 april 2020, med möjlighet till förlängning.

Arbetsort: Stockholm eller enligt ök.

Arbetstid: Förtroendearbetstid.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Inrikes- och utrikesresor kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 31 oktober 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref.nr 221/19 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta HR-konsult Agneta Hårte Jacobsson via e-post, agneta.harte-jacobsson@polisen.se.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 31 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen