Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Verksamhetsutvecklare- utrustningsgruppen Noa, Utvecklingscentrum, Sthlm

Vi söker verksamhetsutvecklare till utvecklingscentrum Stockholm, Nationella operativa avdelningen vid Polismyndigheten.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

31 oktober 2019

Ansök senast

19 november 2019

Referensnummer

Arbetsplatsbeskrivning

Den nationella operativa avdelningen (Noa) har ett processansvar för myndighetens brottsbekämpande verksamhet samt funktionsansvar för viss verksamhet. Den nationella avdelningen ansvarar även bl.a. för den myndighetsgemensamma särskilda satsningen mot grov organiserad brottslighet, samt är både nationell och internationellt kontaktpunkt mot andra brottsbekämpande myndigheter och organisationer.

Den nationella operativa avdelningen leder och styr utvecklingsarbetet av polisiära metoder och utrustning.

Nationella Operativa Avdelningen har ca 1200 anställda. Avdelningen består av 15 enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen.

Utvecklingscentrum
Utvecklingscentrum Stockholm är en av sju utvecklingscentrum inom Nationella operativa avdelningen och består av fyra grupper varav två arbetar med utrustning. Utrustningsgrupp 1 ansvarar för vapen (nytt tjänstevapen) ammunition, uniform och all bäranordning. Grupp 2 har ansvar för fordon, sensorer och trafikteknisk utrustning.

Arbetsbeskrivning

Utrustningsgruppens uppdrag är att utforma tekniska kravspecifikationer på utrustningen som ska användas i Polisiär verksamhet. Vi jobbar inom områdena trafik, fordon, spaning, sensorer, marint, GPS och har det nationella uppdraget att förse Polismyndighetens olika områden med rätt teknik. Det innebär att vi håller oss uppdaterade på utvecklingen och om vad som händer i omvärlden. Genom att t.ex. besöka mässor och besök hos andra organisationer. Vi håller oss uppdaterade hur man använder utrustning i andra myndigheter, nationellt och internationellt.

Vi söker en person som har lätt att anpassa sig efter nya uppdrag och kan se synergieffekter mellan olika teknikområden och har en praktisk förståelse. Du kommer samverka med de inom polisen som arbetar med arbetsmetoder och/eller de som har ett processansvar för att kunna ställa rätt krav på utrustning som ska uppfylla den förmåga som polisen eftersträvar.
Uppdraget innebär att du både arbetar individuellt och i grupp. Den utrustning som behöver tas fram måste ofta vara kompatibel med annan befintlig eller planerad utrustning t.ex. att skyddsutrustning måste få plats under uniformen eller utrustning som ska införas i våra fordon. Därför är det viktigt med en god samverkan med andra som ansvara för angränsande funktionsområden. På sikt kommer du att ansvara och leda egna uppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• framtagande av tekniska kravspecifikationer
• samverka med andra enheter i upphandlingsarbetet
• genomföra tester och utvärdera utrustning
• omvärldsbevakning t.ex. besöka mässor och leverantörer
• samverka med myndigheter och organisationer, nationellt och internationellt
• inhämta information från olika aktörer, för att möta framtidens utmaningar

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner
   relevant,  alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som
   Polismyndigheten bedömer som likvärdig
• Kunskap och erfarenhet inom något av de utrustningsområden som rör
  utrustning som ligger inom beskrivningen av arbetsuppgifterna t.ex.
  sensorer, trafikutrustning, marint, GPS och annan teknisk utrustning som
  kan användas inom polisiär verksamhet.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
Det är meriterande om du har/är:
• Erfarenhet av utvecklingsarbete
• Ingenjör eller likvärdig utbildning/erfarenhet, gärna inom elektronik och
   maskinteknik
• Erfarenhet av arbete med/för organisationer och myndigheter
• Erfarenhet av kravställning och upphandling eller liknande
• Erfarenhet eller intresse av arbete på nationell och strategisk nivå
• Erfarenhet av projektarbete.

Personliga egenskaper
Utvecklingscentrum och dess medarbetare har ett stort intresse av att identifiera morgondagens utvecklingsområden i syfte att ta fram rätt, bra och kvalitativ utrustning för Polisen. Arbetet är självständigt men du ingår i och bidrar till ett team samt har många kontaktytor, ingår även i samverkansgrupper. Du bör även ha ett engagemang och förmåga att ta dig an utmaningar och omsätta dessa till konkreta resultat

Vi söker dig som är/har:
• Samarbetsförmåga/relationskapande
• Flexibel och strategisk

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Chef för utrustningsgrupp 2, Ulf Granath 070-316 71 42

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Carl Runfors 0730-798 458

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, Saco, tfn 010-563 91 37

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710,

Johan Gertz Fackförbundet ST, 070-632 94 26,
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Stockholm
Funktion: Verksamhetsutvecklare
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.noa@polisen.se senast den 19 nov  2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 162/19 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr162/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen