Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Vi söker utredare till Kristinehamn och/eller Filipstad

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Värmlands län

Utlyst

10 oktober 2019

Ansök senast

23 oktober 2019

Referensnummer

C32019/2019

Arbetsplatsbeskrivning

LPO Kristinehamn med ca 55 medarbetare omfattar kommunerna Kristinehamn, Filipstad och Storfors med sammanlagt ca 40 000 invånare.
Området ligger i Östra Värmland och har en tradition i järn och gruvhantering.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Arbetsbeskrivning

Du som söker ska vara intresserad av utredningar gällande brott i nära relation (BINR).
Saknar du de utbildningar som krävs för att kunna hantera dessa ärenden så kommer vi att erbjuda utbildning.

Som utredare inriktas ditt arbete i första hand mot de brott som enligt brottskatalogen skall handläggas av LPO vilket är allt från grov misshandel, narkotikabrott, special- straffrättsliga ärenden till ärenden med frihetsberövade personer och tvångsmedel. Vad som brukas kallas mängdbrott.

I rollen som utredare ska du ta fram ett objektivt beslutsunderlag till din förundersökningsledare där egen bevisvärdering under utredningen är en av arbetsuppgifterna.

Som utredare på brott i nära relation (BINR) arbetar du i nära samverkan med såväl andra myndigheter/organisationer i samhället, som med polisområdets utredningssektion och polisområde Värmlands övriga utredningsgrupper. Vi erbjuder kontinuerlig grupphandledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Utredningsarbete i form av förhör med målsägande, vittnen och misstänkta
• Slutföra förundersökningar genom upprättande av förundersökningsprotokoll
• Handlägga ärenden där den misstänkte är anhållen eller häktad d.v.s. under tidsfrist
• Arbeta i team vid hantering av större ärenden. Att vid behov arbeta i fristärenden där misstänkt eller målsägaren är under 18 år
• Delta vid hämtningar till förhör och husrannsakningar och annan tvångsmedelsanvändning
• Medverka vid gemensamma utredningsinsatser samt åtaganden gentemot polisområdet
• Du har ett intresse för att arbeta med brott i nära relation (gäller BINR)
Arbetet bedrivs främst på dagtid men även pass på utredningsjouren kan förekomma.

Kvalifikationer

• Gymnasieexamen
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• B-körkort

Meriterande:

• Akademisk utbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten
• Erfarenhet av polisiära system
• Erfarenhet av arbete med utredningar/handläggning av ärenden inom statlig myndighet

Personliga egenskaper:

Du är en ödmjuk, uthållig och nyfiken person med mycket god analytisk förmåga samt ett utvecklat sinne för struktur och metodik. Vidare är du en engagerad person som känner ansvar för att driva arbetet framåt. Tjänsten kräver periodvis mycket samarbete varför det ställs särskilt höga krav på din sociala kompetens, integritet, omdöme och flexibilitet. Du måste ha en god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag. Du måste även vara stresstålig då det kommer att ställas höga krav på dig och ditt arbete samtidigt som arbetsbelastningen periodvis är hög.

Kontaktpersoner

Eva Högfeldt Pettersson, LPO Chef, 070-6844564

Fackliga företrädare

Mikael Skoglund ST Sektionsordförande, 010-567 02 48, 070-609 73 08, mikael.skoglund@polisen.se
Polisförbundet, SACO och SEKO nås via polisens växel: 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Kristinehamn eller Filipstad
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Utredare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 23/10 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten (endast för extern annonsering utanför polisen.se och intrapolis)
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen