Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Polismyndigheten söker analytiker med placering Halmstad, Region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Län

Hallands län

Utlyst

13 september 2019

Ansök senast

27 september 2019

Referensnummer

A455.566/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en analytiker till vårt team som är utvecklingsinriktad, strukturerad och har en god samarbetsförmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4.700 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade för att ge stöd åt polisverksamheten i regionen.

Polisområde Halland

Polisområde Halland består av fyra stycken lokalpolisområden: Kungsbacka, Varberg, Falkenberg/Hylte och Halmstad/Laholm. I polisområde Halland finns även en utredningssektion till vilken gruppen för utredning grova brott hör.

Grova brott Halland

Gruppen för utredning av grova brott består av en gruppchef, åtta stycken utredare och två ärendeanalytiker. Grova brott ingår i PO Hallands utredningssektion som även hanterar brott i nära relation, jourhavande förundersökningsledning, brottssamordning samt underrättelseledd utredningsverksamhet. Personalen på grova brott är placerad i Halmstad. Hela polisområdet utgör vårt arbetsfält, vilket innebär en del resande. Du kommer att bli placerad inom gruppen för utredning av grova brott men dina arbetsuppgifter omfattar även ärenden med analysbehov i lokalpolisområdena.

Arbetsbeskrivning

Som analytiker förväntas du både kunna arbeta självständigt och som en del av ett utredningsteam. Dina huvudskaliga arbetsuppgifter kommer att omfatta att:

 • Med hjälp av olika typer av informationsmaterial, kartlägga och rekonstruera händelseförlopp i syfte att hitta en eller flera gärningsmän.
 • Analysera stora mängder telefonmaterial och på ett pedagogiskt och rättssäkert sätt kunna presentera slutsatserna för åklagaren, utredarna och för domstolen.
 • Du förväntas även bidra till metodutveckling och förbättrade arbetssätt.

Kvalifikationer


Vi söker dig som:

 • Har relevant akademisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Har några års arbetslivserfarenhet avseende förmåga att inhämta, hantera, och analysera stora mängder information.
 • Har erfarenhet av muntliga och skriftliga presentationer i arbetslivet.
 • Har goda IT-kunskaper
 • Har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • Är svensk medborgare.

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Goda kunskaper i informationsinhämtning från internet.
 • Erfarenhet av visualiseringar med hjälp av exv kartmaterial.
 • Goda kunskaper inom digitala verktyg i synnerhet avseende bildhantering och Excel.

Personliga egenskaper
Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga likväl som en god förmåga att arbeta självständigt. Du bidrar till utredningsgruppen med ett stort engagemang och ett positivt förhållningssätt.

Det är också viktigt att du är en förändringsbenägen och utvecklingsinriktad individ med förmåga att fånga goda idéer för att sedan vidareutveckla dessa tillsammans med de övriga i gruppen.

Ärendeanalys omfattar ofta mycket stora mängder information från olika källor, till exempel förhör, telefonlistor och material från tömningar av mobiltelefoner. Det är viktigt att du har en god förmåga att strukturera ditt arbete och att du är stresstålig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Cecilia Bergsten, C Grova brott Halland, nås via polisens växel 114 14.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Hanna Gustafsson, hanna.gustafsson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, samtliga nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader om du inte redan är anställd inom myndigheten.
Arbetsort: Halmstad
Arbetstid: Dagtid med flex

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.vast@polisen.se senast den 27/9 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A455.566/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A455.566/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen