Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Analytiker till Sektionen för särskilda insatser, Noa

Vi söker nu en analytiker till Sektionen för särskilda insatser. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Utlyst

28 september 2019

Ansök senast

18 oktober 2019

Referensnummer

180/19

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen har ca 1700 anställda. Avdelningen består av sex enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen.

Nationella operativa avdelningens uppgift är att bekämpa grov organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Nationella operativa avdelningen är även Sveriges kontaktpunkt för internationella brottsbekämpande organisationer som t.ex. Europol, Interpol och EU:s gräns-kontrollbyrå Frontex.

Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande. Utredningsenheten ansvarar också för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten.

Sektionen för särskilda insatser på utredningsenheten har bland annat funktionsansvar för särskilda spaningsmetoder. Vidare har sektionen processansvar för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten. Båda nämnda verksamheter kräver avancerade analyser rörande hot- och risk samt övrigt stöd med underrättelseanalys.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgiften innebär att du på egen hand analyserar och sammanfattar stora mängder information. Du inhämtar, bearbetar, analyserar och delger information med hjälp av databaser och tillhörande analysverktyg. Du genomför hot- riskanalyser inför, under och efter operativa ärenden. Arbetet sker i huvudsak enskilt men även tillsammans med andra.

Du fungerar som ett rådgivande organ till ledningsgruppen i olika frågor. Funktionen tar fram och upprätthåller lägesbilder, underlag för ledningsbeslut eller operativa åtgärder.

Funktionen kommer även att ha ansvar för säkerhetsarbetet på sektionen bl.a. avseende fysiskt skydd, IT- och informationssäkerhet, personalsäkerhet, medarbetarskydd, personuppgiftsbehandling och informationsägarskap.

Kvalifikationer

 • Polisexamen och/eller akademisk examen med inriktning mot statsvetenskap, beteendevetenskap, kriminologi eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer relevanta, tillgodogjorda genom arbetslivserfarenhet.
 • Stor vana av säkerhetsanalys och skyddsvärd verksamhet.
 • Stor vana av informationshantering.
 • Kunskap och erfarenhet av arbete med informationssekretess.
 • Dokumenterad kunskap och/eller erfarenhet av omvärldsanalys.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande

 • Polisiär erfarenhet, eller arbete med/inom polismyndigheten.
 • Erfarenhet av praktisk underrättelseverksamhet.
 • Erfarenhet av kvalitativ analysmetod.
 • Erfarenhet av arbete med OSINT.
 • Erfarenhet av säkerhets- och säkerhetsskyddsarbete.
 • Erfarenhet av arbete med högt säkerhetsklassad verksamhet.
 • Erfarenhet av att ha gjort säkerhetsanalyser.
 • Erfarenhet av risk- och sårbarhetsanalyser.
 • Erfarenhet av att arbeta med medarbetarskydd.
 • Erfarenhet av att genomföra presentationer och föredrag.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann och engagerad. Vi ser gärna att du är nyfiken och öppen för att ta till dig nya arbetsuppgifter. Du bör ha en mycket god förmåga till kritiskt och konstruktivt tänkande samt kunna se saker i ett vidare perspektiv.
Självklart har du ett långsiktigt och grundligt engagemang kopplat till dina arbetsuppgifter men lika viktigt är att du kan acceptera toppar av intensivt arbete. Du måste trivas med att arbeta i grupp och du ska ha lätt för att etablera och vidmakthålla kontakter.
Vi ställer mycket höga krav på att du har integritet och sekretessmedvetenhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Lars Nilsson, 010-563 69 90, lars-n.nilsson@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Martin Klinkert, 073-050 20 77, martin.klinkert@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 010-563 48 81
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 073-249 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Stockholm
Arbetstidsförläggning: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker vid NOA, Sektionen för särskilda insatser

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 18 oktober 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Märk din ansökan med ref.nr. 180/19 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 180/19 via papperspost till adressen:
Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen