Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Arrestantvakter till Personintaget och förhörszonen, Göteborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

30 september 2019

Ansök senast

28 oktober 2019

Referensnummer

C31563/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara i händelsernas centrum? Har du stort tålamod och gillar att möta människor? Står du pall när det är högt tempo?

Vi söker nu arrestantvakter för både tillsvidareanställningar, vikariat om minst 3 månader samt timanställningar. Vi erbjuder en 4 veckors utbildning i samband med att du tillträder din anställning.

En informationsträff för dig som är nyfiken på jobbet som arrestantvakt kommer att hållas onsdagen den 9 oktober kl. 18-19 på Polishuset, Ernst Fontells Plats. Skicka ett mail med namn, personnummer och telefonnummer till ”robert-m.persson@polisen.se” senast den 7 oktober för att anmäla att du kommer.

Du som går vidare i första urvalet i rekryteringen kommer att få ett mail med kallelse till en gruppintervju som sker antingen den 4 eller 5 november. Efter gruppintervjun kommer ett fys.test om ca 1 timme att genomföras. Går du vidare efter detta steg kommer du att kallas på ytterligare en intervju någon gång mellan 6-8 november. 

Polisområde Storgöteborg 

Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden: Göteborg City, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg Nordost och Storgöteborg Syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns en underrättelsegrupp och ett områdeskansli.

Vid utredningssektion 2 arbetar idag ca 84 poliser och civila uppdelade på två arbetsområden: personintaget och förhörszonen. Personintaget ansvarar för förvaring och tillsyn av frihetsberövade personer såsom gripna, hämtade till förhör och personer som blivit omhändertagna med stöd av lagen om berusade personer. Förhörszonen hanterar anhållna och häktade som ska på förhör. I rollen kommer du att ingå i en mindre grupp av arrestantvakter som leds av gruppchef.  

Arbetsbeskrivning

I rollen som arrestantvakt medverkar du bland annat vid avvisteringar, provtagningar, kroppsvisitationer, fotografering, spårsäkring, fingeravtrycksundersökning samt vid tillsyn och bevakning av frihetsberövade.

Du ansvarar för bokningar samt bevakning i samband med förhör samt för att leda personer till och från förhörszonen. Arrestantvakter utför även vissa transporter till och från sjukhus och behandlingshem och i dessa fall kan det bli aktuellt att bevakningsuppdrag utförs på annan plats.

En möjlighet för dig som arrestantvakt är även att utbildas i anmälningsmottagning, då sektionen biträder lokalpolisområde Citys reception dagtid och kvällar med detta.  

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 •  Har avslutad och godkänd gymnasieutbildning
 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri, skola eller kriminalvård
 • Har ett stort intresse av att arbeta med människor och ser en utmaning i att arbetet ibland kan vara prövande
 • Innehar B-körkort
 • Är vid god fysisk och psykisk hälsa, då arbetet emellanåt är krävande såväl mentalt som fysiskt
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 •  Erfarenhet av att arbeta som arrestantvakt inom polisen
 • Godkänd arrestantvaktutbildning där Polismyndigheten ansvarat för utbildningen
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska, med betoning på utomnordiska språk

Vi söker dig som: 

 • Har en mycket god samarbetsförmåga, i kontakt både med kollegor och arbetsledande chefer, men som även kan arbeta självständigt
 • Uppträder med mognad och integritet
 • Har god självkännedom och en empatisk förmåga
 • Kan agera på ett lugnt och professionellt sätt, även i stressiga situationer
 • Har förmåga att prioritera och snabbt växla mellan arbetsuppgifter och tempo
 • Kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte
 • Tillämpar ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå
 • Har stor vilja och förmåga att komptensutveckla dig och verksamheten, vilket kräver att du har ett eget driv och en god initiativförmåga i arbetet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer: Robert Persson eller Håkan Lyrevall, 114 14

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Sofia Widfeldt, 114 14

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S.

Samtliga nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (om du inte redan är anställd inom myndigheten), vikariat om minst 3 månader eller intermittent anställning (timanställning)
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: På sektionen förekommer treskift och dagtidstjänstgöring beroende på arbetsplats
Tillträde: Enligt överenskommelse. Planerad utbildningsstart i januari.
Funktion och placering: Arrestantvakt, Utredningsjoursektion 2, PO Storgöteborg, Region Väst

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet kontakta berörd HR-konsult, sofia.widfeldt@polisen.se.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen