Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Civila ungdomsutredare till PO Sthlm City – LPO Södermalm

Organisation

Polisregion Stockholm, Polismyndigheten

Län

Stockholms län

Utlyst

11 september 2019

Ansök senast

25 september 2019

Referensnummer

C31047/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Stockholm City omfattar geografiskt de centrala delarna av Stockholms stad samt Lidingö stad. Polisområdet består av två lokalpolisområden Södermalm och Norrmalm samt ett antal sektioner och kansli. Polisområdet bedriver arbete inom områdena utredning och lagföring, ingripandeverksamhet samt den brottsförebyggande verksamheten främst inom ramen för sitt geografiska ansvarsområde. 

Vi söker dig, civil, som vill ligga i framkant inom utredningsarbete gällande ungdomar. Du delar vår ambition och strävan att bedriva Sveriges bästa utredningsarbete med ungdomar. Vi vill kontinuerligt utveckla vår verksamhet och under hösten inleder vi ett projekt som vi hoppas skall vässa Citys ungdomsarbete ytterligare. 

Du är civil och vill jobba i funktionen som ungdomsutredare i polisområde City med placering på lokalpolisområde Södermalm. 

Arbetsbeskrivning

Som ungdomsutredare utreder du ärenden där involverade personer oftast är under 18 år. Du kommer att ingå i ett team av tre utredningsgrupper där samtliga tre team hjälps åt, tillsammans med förundersökningsledare, att jobba med prioriterade ärenden för Farsta lokalpolisområde.

Som utredare i ungdomsgruppen arbetar man med såväl frihetsberövade personer samt ärenden med okänd gärningsperson. Arbetet sker både enskilt och i mindre grupper/team samt präglas av ett tidvis högt tempo. Arbetet innebär även många interna och externa kontakter med till exempel åklagare, försvarare samt socialtjänst. Vi strävar efter integrering och samarbete mellan våra olika utredningsgrenar. Man arbetar också aktivt gentemot åklagare och förundersökningsledare.
Gruppen hanterar även LUL31§-ärenden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Utredningsarbete, t ex förhör med målsägare, vittnen och misstänkta.
• Slutredovisa ärenden genom upprättande av förundersökningsprotokoll.
• Samverka med vårdnadshavare och socialtjänst
• Handläggning av ärenden med frihetsberövat förekommer

Kvalifikationer

Krav
• Avslutad och godkänd gymnasieutbildning
• Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
• Flera års arbetslivserfarenhet
• Flera års utredningsvana
• Datorvana


Meriterande
• Avslutad och godkänd polisexamen eller akademisk examen
• Erfarenhet och fallenhet för att arbeta med ungdomar
• B-körkort


Personliga egenskaper
• Intresse för utredningsarbete
• Intresse för att arbeta med ungdomar
• God förmåga att bemöta, lyssna, samarbeta och kommunicera med personer involverade i en utredning
• Stresstålig
• Förmåga att kunna arbeta både självständigt och i grupp mot uppsatta mål
• Flexibel

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Gruppchef
Peter Öman
073-031 42 44
peter.oman@polisen.se

Gruppchef
Mathias Henriksson
073-425 63 47
mathias.henriksson@polisen.se

HR-konsult
Carolina Frisk
076-132 21 47 carolina.frisk@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Arbetsort: Södermalm 
Arbetstid: Flextid 
Tillträde: Enligt överenskommelse 
Funktion: Ungdomsutredare 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. 

I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 25 september 2019. 

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontakta HR-konsult Carolina Frisk 076-132 21 47. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen