Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Polismyndigheten söker IT-forensiker till Östersund, Region Nord

Ref.nr. A484.721/2019 Anmäl ditt intresse senast 18-10-2019, klockan 23:59.

Organisation

Län

Jämtlands län

Utlyst

23 september 2019

Ansök senast

18 oktober 2019

Referensnummer

Ref.nr. A484.721/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten söker IT-forensiker till Östersund, Region Nord.

 

Polisregion Nord består av fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Region Nord har drygt 2000 anställda. Regionen består av fyra polisområden, två regionala enheter, en underrättelsesektion samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

 

Som IT-forensiker inom regionala forensiska sektionen är du placerad i Östersund och är en del av IT-forensiska gruppen med medarbetare i alla regionens polisområden.

Arbetsbeskrivning

Som IT-forensiker är din arbetsuppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Den huvudsakliga uppgiften är att med IT-forensiska verktyg söka, säkra, analysera, värdera och dokumentera innehållet i elektroniska databärare som t.ex. datorer, mobiltelefoner och kameror.

 

Du kommer att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång samt biträda som sakkunnig vid förhör.

 

Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål.

 

Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för denna verksamhet och det ställer också krav på ditt intresse att följa och förstå denna.

Kvalifikationer

 

Vi söker dig som har:

 • Dokumenterad relevant utbildning inom företrädelsevis IT-forensik/informationssäkerhet eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Mycket goda IT-kunskaperGoda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, operativsystem och nätverk
 • Goda kunskaper i svenska och engelska samt erfarenhet av att skriva protokoll 
 • Körkort med B-behörighet 

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av arbete i polisiär organisation
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Tidigare utredningserfarenhet
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete med IT-forensiska verktyg
 • Ytterligare språkkunskaper
 • Etablerade kontaktnät inom IT
 • Erfarenhet av operativsystem såsom Linux och/eller MAC
 • Erfarenhet av programmeringsspråk såsom t.ex. Python

 

Personliga egenskaper

 

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och analytisk, du ser mönster och samband i komplex information. Samtidigt är du flexibel och kan med enkelhet agera utifrån situation och anpassa ditt beteende. Du är utvecklingsorienterad och har intresse för den snabba teknikutvecklingen och förmåga att omsätta det i möjligheter som förbättrar IT-forensikens arbetsmetoder och verktyg. Det ställs även särskilda krav på förmåga att professionellt kunna hantera material som kan vara stötande och obehagligt. Det är även viktigt att du kan förklara vad bevisen innebär. 

 

Du har förmågan att självständigt kunna fatta beslut, inom ramen för delegationen. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt, förväntar vi oss att du är kommunikativ och har god förmåga att skapa kontakt och dialog. Du har även god förmåga att skriftligen dokumentera genomförda analyser samt stor integritet och professionellt förhållningssätt till det material du kommer att arbeta med.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Tomas Guldbrandsson, gruppchef IT-forensik 1, tfn: 010-568 02 25.


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Marie Larsson, marie-i.larsson@polisen.se.

Fackliga företrädare

Polisförbundet

Seko Polisen

SACO

Fackförbundet ST

Samtliga nås via växeln 114 14

Övrig information

 

Anställningen:

Arbetsort: Östersund
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställning: Anställning som handläggare med funktionen forensiker it. Anställningen är tillsvidare.

Anställningens omfattning: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Det kan förekomma tester i rekryteringsprocessen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

 


Ansökan:

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 18/10 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A484.721/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A484.721/2019 via mail till HR-konsult Marie Larsson marie-i.larsson@polisen.se

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen