Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Polismyndigheten söker förundersökningsledare till LPO Värnamo, rgn Öst

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

12 september 2019

Ansök senast

03 oktober 2019

Referensnummer

C31095/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en förundersökningsledare till vårt team som är analytisk, kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Region Öst

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelsesektion och ett regionkansli.

LPO Värnamo
Lokalpolisområde Värnamo omfattar Gislaved-, Gnosjö-, Vaggeryds- och Värnamo kommun och utgör ett av tre lokalpolisområden i Polisområde Jönköping.

Vi söker nu dig som vill arbeta som förundersökningsledare i Värnamo.

Arbetsbeskrivning

LPO Värnamo har två mängdbrottsgrupper där förundersökningsledningen sköts av två FU-ledare i nära samarbete. Ni förväntas täcka upp för varandra vid ledigheter och fördela arbetsuppgifterna emellan er på ett sätt som är gynnsamt för verksamheten.

Som förundersökningsledare ansvarar du i huvudsak för att:

 • utöva arbetsledning inom utredningsprocessen i enlighet med lokalpolisområdeschefens bestämmande
 • fatta beslut i eller utanför förundersökning i enlighet med ditt förordnande
 • stödja gruppcheferna för både den yttre och den utredande personalen med förundersökningsledning
 • i enlighet med den nationella överenskommelsen om samordning av ärenden, initiera, bereda och färdigställa ärenden för överlämning till annan myndighet, Polisregion eller avdelning samt internt inom region Öst
 • stötta gruppchefer i att föreskrivna tidsfrister inom utredningsverksamheten hålls
 • bistå gruppchefer i att antalet öppna ärenden inte är fler än att dessa fortlöpande kan överblickas
 • att myndighetens prioriteringar får genomslag i verksamheten, samt att
 • begränsnings- och åtalsprövningsreglerna i rättegångsbalken tillämpas.

I rollen som förundersökningsledare har du ett ansvar som arbetsledare inom utredningsverksamheten inom lokalpolisområdet. Rollen som arbetsledare innebär att lämna tydliga direktiv till medarbetarna, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva förundersökningen framåt. Du coachar, motiverar och stödjer medarbetarna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential. Du kommer arbeta självständigt men även i samverkan med den andra gruppens förundersökningsledare och enhetens gruppchef.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • polisexamen
 • gedigen kunskap om och erfarenhet av brottsutredningsprocessen och förundersökningsledning
 • genomgått polisens förundersökningsutbildning eller besitter likvärdig kompetens

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • erfarenhet av arbetsledning, projektledning eller liknande.
 • genomgått NFU

Personliga egenskaper

Du har förmåga att inspirera andra och uppträder med mognad, integritet och mod. Du har helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet.

Du har lätt för att se mönster och sammanhang i komplex information och är bra på att förmedla budskap såväl muntligt som skriftligt. Det är viktigt för dig att skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och du kan agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Tjänsten ställer också stora krav på god samarbetsförmåga vilket behövs vid samverkan både inom och utanför myndigheten. Du ser möjligheter och är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Rickard Rydsten, nås via polisens växel 114 14

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Hanna Gustafsson, hanna.gustafsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Roberto Vescovi, nås via polisens växel, 114 14

ST, Rebecca Wennström, nås via polisens växel, 114 14

SACO, nås via polisens växel, 114 14

Seko Polisen, Jan Tuvesson, nås på 0761-3493

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som polisinspektör med provanställning om sex månader om du inte redan är anställd inom myndigheten
Arbetsort: Värnamo
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Förundersökningsledare inom region Öst, PO Jönköping, LPO Värnamo

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3/10 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligtdataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen