Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Handläggare komplex it-brottslighet till Nationellt It-Brottscentrum

Sista ansökningsdag 21 oktober 2019. ref.nr. 185/19

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

30 september 2019

Ansök senast

21 oktober 2019

Referensnummer

185/19

Arbetsplatsbeskrivning

Vid NOA:s utredningsenhet finns sektionen Nationellt it-brottscentrum (SC3) som idag består av ca 90 medarbetare. Sektionen har mer än dubblerats i storlek de senaste tre åren och inryms nu i helt nya lokaler i kvarteret Kronoberg, belägna på Kungsholmen i Stockholm. Det är en modern arbetsplats som erbjuder ett stort utbud av arbetsuppgifter och flexibilitet.

Nationellt it-brottscentrum utgör polisens expertfunktion för utredning av komplexa cyberbrott och andra brott där internet är en bärande del.

Brottsligheten är under ständig förändring vilket ställer höga krav på våra handläggare. Du kommer därför ges stora möjligheter till kompetensutveckling genom formell utbildning men även deltagande i internationella konferenser samt expertgrupper.

Digital bevisning finns att hitta i alla brottstyper varför vi på Nationellt it-brottscentrum måste ha en bred kompetens samt ha förmågan att utreda alla ärenden och brott som anses vara principiellt viktiga för polismyndighetens utveckling. Vi strävar efter att prova nya metoder i utredningssyfte samt att vi ständigt försöker testa rådande lagstiftning för att utveckla utredningsverksamheten.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Läs mer om polisen på www.polisen.se

Arbetsbeskrivning

Efter introduktion och utbildning kommer du att arbeta som handläggare på desken vid Nationellt It-Brottscentrum tillsamman med experter inom olika områden. Arbetet består huvudsakligen av att bedöma, bearbeta, hantera och sammanställa inkommen och inhämtad information som berör komplexa cyberbrott och andra brott där internet är en bärande del i syfte att förebygga, förhindra, upptäcka och utreda sådana brott. En viktig del i arbetet är att vidta förstahandsåtgärder i olika typer av ärenden för att förhindra ytterliga brott m.m. Informationen kommer från nationella och internationella samarbetspartners

 • Bedöma, registrera, bearbeta och sprida utrednings-och underrättelseinformation.
 • Inhämta information från alla typer av källor.
 • Handlägga underrättelseärenden och initiera förundersökningar.
 • Bedöma information avseende komplexa cyberbrott och andra brott där internet är en bärande del
 • Arbeta i DUR2, SURFA2
 • Samarbeta med och handlägga information från nationella och internationella samarbetspartners
 • Besvara it-brotts relaterade frågeställningar
 • Företräda polismyndigheten nationellt och internationellt

Resor förekommer, både in- och utrikes, även med kort varsel.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av polisiär underrättels- eller utredningsverksamhet.
 • Gedigen datorvana.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om internets uppbyggnad
 • Kunskap om kryptovalutor
 • Erfarenhet av att strukturera, analysera och sammanställa stora informationsmängder
 • Erfarenhet av extern samverkan med myndigheter och andra organisationer och yrkesgrupper
 • Goda kunskaper i polisens centrala system
 • Utredningserfarenhet
 • Ytterligare språkkunskaper, gärna språk som talas inom EU
 • Erfarenhet av informationsinhämtning från internet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av spännande och utmanande arbetsuppgifter samt vill vara med i uppbyggnaden av verksamheten vid Desken på Nationellt IT-brottscentrum. I arbetet vid Desken kommer du att känna utgöra en viktig kugge i arbetet mot komplexa cyberbrott.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann och engagerad. Dessutom är du mål-och resultatinriktad och du sak kunna acceptera toppar av intensivt arbete. Du måste trivas med att arbeta i grupp och ha lätt för att etablera och vidmakthålla kontakter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

I samband med anställningsförfarande kommer tester att genomföras.

Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta Gruppchefen Jörgen Härberg, tfn 010-5641247.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Anna Owens, SACO, tfn 010-563 48 81; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKOPolisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månder.
Arbetsort: Kungsholmen
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 21 oktober. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 185/19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 185/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen