Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Handläggare med inriktning mot IT-stöd till Brott i nära relation, PO Halland

Organisation

Polisregion Väst

Län

Hallands län

Utlyst

30 september 2019

Ansök senast

21 oktober 2019

Referensnummer

C31629/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Halland rekryterar nu nya medarbetare inom ramen för brott som utreds och inriktar sig mot särskilt utsatta brottsoffer.

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten i Region Väst behöver nu utöka våra team som arbetar med att utreda brott mot särskilt utsatta brottsoffer. Vi söker dig som har ett genuint intresse och fallenhet för att arbeta med brott i nära relation och sexualbrott och den särskilda utmaning detta innebär. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Detta är en även en möjlighet för dig som tidigare varit anställd som polis inom myndigheten, och som är intresserad av att börja arbeta inom Polisen på nytt - tveka inte, ansök idag!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Polisregion Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Halland

Polisområde Halland omfattar sex kommuner och är organiserat i fyra lokalpolisområden: Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Utredningssektionen består av BiNR, Span, Grova brott samt Jourverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Som IT-stöd kommer du att arbeta med att stödja utredningsverksamheten med utredningsåtgärder. Du kommer bl. a att arbeta med att sätta samman material som kommer ingå i förundersökningen. Du strukturerar och visualiserar material från bl.a. övervakningsfilmer och data/telefontömningar som sedan presenteras för åklagare och sedermera tingsrätten. Du ska även kunna stödja utredningsverksamheten i att scanna av sociala medier och andra internetrelaterade sidor samt fungera som kunskapsstöd i verksamheten. Du kommer även att få utföra vissa utredningsåtgärder. Även annan typ av administrativt och stöttande arbete kan förekomma.

Arbetet präglas av många kontakter med såväl kollegor, särskilt brottsutsatta, misstänkta, socialtjänst, skolpersonal, advokater och åklagare varför dina kommunikativa och sociala förmågor kommer att ställas på prov. Det förutsätts att du sätter dig in i och håller dig uppdaterad med aktuella och rådande regelverk och lagstiftning och är villig att genomgå utbildning och fortbildning inom angivna arbetsuppgifter.

I rollen som IT-stöd ingår att objektivt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och avgöra betydelsen av varje enskild information, dra slutsatser, bedöma samband mellan ett antal variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet. Du kommer att arbeta i komplexa ärenden som kan innehålla stötande eller obehagligt material. Uppdraget gör att du bl.a. tar fram och tar del av detaljerad information i brottsutredningar genom t.ex. förhör och förutsätter förståelse för och förmåga att hantera uppgifter med skyddsvärde. Då du blir en viktig del i förundersökningsprocessen krävs att du kan ta egna initiativ som leder förundersökningen framåt.

Arbetsuppgifterna är varierande och kräver att du har förmåga att självständigt lägga upp ditt arbete utefter de prioriteringar som råder inom området med samtida höga krav på att säkerställa den enskildes rättssäkerhet och rättstrygghet.

Utredningsverksamheten är operativ och ställer krav på flexibilitet mellan prioriteringarna. Du arbetar främst i polisens olika IT-system och det förekommer även inslag av manuellt pappersarbete. Vi förutsätter att du är van att arbeta med dator som främsta arbetsverktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Avslutad och godkänd gymnasieexamen eller motsvarande, företrädesvis inom IT/teknik
 • God datorvana och ett stort intresse för IT
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Körkort för manuell växellåda, med behörighet lägst klass B, då resor i tjänsten kan bli aktuellt
 • Goda kunskaper i bild- och/eller filmredigeringsprogram samt vana av att hantera bildmaterial
 • Goda kunskaper i Office-paketet, framförallt i Excel

 

Meriterande:

 • Erfarenhet av att analysera och hantera stora mängder information/data
 • Eftergymnasial utbildning inom IT
 • Erfarenhet av arbete i IT-support
 • Erfarenhet av att arbeta inom statlig myndighet
 • Goda kunskaper i utomnordiskt språk i både tal och skrift


En förutsättning för att klara arbetsuppgifterna är att du är:

 • Strukturerad – du håller deadlines, arbetar effektivt och är noggrann även under tidspress
 • Initiativtagande – du ser vad som behöver göras och får verkstad i uppdragen
 • Flexibel – du har förmåga att prioritera och ställa om när omgivningen kräver det
 • Trygg, lugn och stabil – du har förmåga att behålla lugn och fokus vid pressade situationer och under hög arbetsbelastning. Du är trygg och stabil i dig själv då arbetet tidvis är psykiskt påfrestande
 • Relationsskapande, kommunikativ och pedagogisk

För att lyckas i rollen är det även viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Inger Olsson 010-56 60847 eller Håkan Rolfsgård 010-56 60011

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Felicia Englund, felicia-e.englund@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader om du inte redan är anställd inom myndigheten.

Arbetsort: Halmstad

Arbetstid: Dagtid, flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion och placering: Handläggare på brott i nära relation, utredningssektionen, PO Halland, Region Väst

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet kontakta berörd HR-konsult Felicia Englund, felicia-e.englund@polisen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen