Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Handläggare till Regionala samordningscentralen, RCC vid region Mitt

Nu söker vi en handläggare till RCC funktionen som ska upprätthålla en regional situationsbild inom områdena illegal migration och gränsöverskridande brottslighet.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Gävleborgs län, Uppsala län, Västmanlands län

Utlyst

05 september 2019

Ansök senast

26 september 2019

Referensnummer

C30920/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Gränspolissektionen bedriver verksamhet i regionens samtliga tre polisområden med en arbetsgrupp per polisområde. Gränspolissektionens huvuduppdrag är att ansvara för regionens yttre gränskontroll, verkställighet av avvisnings- och utvisningsbeslut, inre utlänningskontroll, arbetsplatsinspektioner och medverka till att bekämpa gränsöverskridande brottslighet. 

I samband med Schengenutvärderingen av Sverige 2017 framfördes bland annat kritik mot otillräcklig struktur för riskanalys och profilering, men även bristande samarbete mellan olika gränskontrollorgan. För att avhjälpa påtalade brister påbörjas nu arbetet med att forma ett framtida RCC inom region Mitt. 

Nu söker vi en handläggare till RCC funktionen som ska upprätthålla en regional situationsbild inom områdena illegal migration och gränsöverskridande brottslighet samt vidarebefordra denna till Nationella samordningscentralen, NCC, och till den lokala verksamheten på enheten. 
Med stöd av riskanalys ska den regionala gränskontrollverksamheten försörjas med en ökad situationsmedvetenhet i syfte att höja den egna reaktionsförmågan. Informationsutbyte och samarbeten kommer ske såväl nationellt som internationellt. 

Placering: 
Tjänstens placering beslutas i samråd med sektionschef. Västerås, Uppsala eller Gävle. 

Arbetsbeskrivning

Som handläggare på RCC kommer du tillsammans med en analytiker systematiskt och strukturerat samla in data och information. Du kommer ansvara för att den lokala verksamheten levererar de underlag som behövs för att kunna rapportera till NCC samt för att det ska kunna genomföras hot- och riskbedömningar. Du kommer ansvara för att återkommenade producera analytiska produkter, både tematiska och kronologiska, av såväl kvantitativ som kvalitativ art. 
Inom området sårbarhetsanalyser (Vulnerability Assessment) samlar du och en analytiker systematiskt och strukturerat in data och information. 

En viktig del av ditt arbete är att bidra till utveckling och implementering av metoder för att på ett säkert sätt kunna samla in underlag från olika delar av enhetens arbete. Eftersom verksamheten befinner sig i ett uppbyggnadsskede gäller det att ha ett flexibelt och öppet förhållningssätt till hur dina arbetsuppgifter utvecklas. Det medför även att du har en god möjlighet att själv och tillsammans med övriga medarbetare bidra till utvecklingen av RCC. Dina rapporter och analyser kommer användas som beslutsunderlag för Gränspolissektionens ledningsgrupp. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
• Samla in och strukturera data från verksamheten 
• Inhämta relevant information från etablerade kontaktytor och datakällor 
• Medverka till att genomföra och presentera hot- och riskbedömningar 
• Underhålla relevanta nätverk inom området 
• Representera Gränspolisenheten i aktiviteter inom projekt EUROSUR för att implementera riskanalysmodellen CIRAM 2.0 
• Representera verksamheten i olika forum både nationellt och internationellt 
• Medverka i arbetet med sårbarhetsanalyser (Vulnerability Assessment) 
• Producera rapporter och produkter, både av enklare och mer omfattande karaktär 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

• Akademisk utbildning eller motsvarande relevanta kunskaper förvärvat på annat sätt 
• Vana av att hantera stora mängder information och strukturerad bearbetning 
• Erfarenhet av arbete med kvalitativ och-/eller kvantitativ analys 
• Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska 
• God vana och erfarenhet av arbete i Microsoft Office 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har: 

• Erfarenhet av gränspolisverksamhet, migrationsfrågor, underrättelseverksamhet eller internationell verksamhet 
• Erfarenhet av risk- och sårbarhetsanalyser 

Personliga egenskaper: 

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgår. Vi söker dig som är analytisk, noggrann och har en god organisatorisk förmåga. Du har lätt för att bilda dig en helhetssyn och trivs med ett arbete där du i perioder får växla upp i arbetstempo. Du har förmågan att se på en frågeställning från både ett strategisk och ett operativt perspektiv. 
För att passa väl in i gruppen är det viktigt att du har ett öppet förhållningssätt samt är driven och nyfiken. Tjänsten är i hög grad beroende av samarbete varför det är av stor vikt att du trivs i sociala sammanhang och på ett positivt sätt till bidrar till en god arbetsmiljö. 
Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, därför är det viktigt att du är sekretessmedveten. 

Kontaktpersoner

Lennart Proos, Chef Gränspolissektionen region Mitt, 010-5678654
Therese Söderin, Inspektör, Gränspolis 3, 010-5677417

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST, SACO och Seko nås via växeln114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 31 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen