Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

IT-samordnare

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

30 september 2019

Ansök senast

21 oktober 2019

Referensnummer

C31602/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Enhetskansliet har beslutsfattare i utlänningsärenden, specialistkunskaper för ledningsstöd och planering samt pass- och receptionsverksamhet. Den annonserade funktionen finns i kansligrupp 1. I denna grupp ingår bl.a. jurister, beslutsfattare och samordnare gräns. Gruppen ansvarar för regionens kvalificerade beslut i utlänningsärenden och det samlade beredningsarbetet samt sekretariat för enhetsledningen. I gruppen ingår också en samordningsfunktion som utgör stöd i långsiktiga gränspolisfrågor på regional-, nationell- och internationell nivå.

Arbetsuppgifter
Regionalt införandeansvariga (Rifa Gräns) finns i varje region och är ansvariga för kravställning och införande av förändringar inom polisens IT-stöd till gränspolisverksamheten. I rollen som RIFA gräns ansvarar du för att leda och samordna införandet av förändringar i regionen. Det innebär att ha en samlad överblick över enhetens behov och att vara medarbetarnas röst inåt/uppåt gällande önskemål på kommande IT-utveckling och processutveckling.

Styrmodellen ska stödja verksamhetsstyrd IT-utveckling och huvudsyftet är att säkerställa verksamhetsstyrd utveckling av IT-systemen utifrån lokala, regionala och nationella behov. Syftet är även att skapa förutsättningar för enhetlig, långsiktig och uthållig utveckling av IT-systemen genom fokus på nationellt arbetssätt och processer.
Regionalt mottagandeansvarig (RMA) är respektive polisregions samordnare för kravställande, förändringsledning och införande av IT-utveckling samt dess tillhörande arbetsprocesser inom de olika områdena. RMA och RIFA samarbetar i regionerna.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att:

 • Fungera som regional projektledare inom ditt område.
 • Leda och samordna införandet av förändringar i regionen.
 •  Skapa delaktighet och förståelse för hur utvecklingen av polisens IT-system genomförs.
 • Ta fram principer och övergripande verksamhetskrav vid nyutveckling och anpassningar i systemen.
 • Ta fram processer och nationella principer för utredningsprocessen
 • Företräda regionens åsikt i kravställning inom respektive uppdrag och har mandat att kravställa för hela regionens räkning.
 • Vara medarbetarnas röst inåt/uppåt gällande önskemål på kommande IT-utveckling och processutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • Eftergymnasial utbildning med IT-inriktning eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av gränspolisverksamhet.
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete, särskilt IT-miljö.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven att leda projekt och omsätta verksamhetens behov. Du kommer verka som specialist på ditt område och representera verksamheten, därför ser vi att du är självgående och har god kommunikativ förmåga. För att lyckas i arbetet är du lösningsfokuserad och har hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Som person är du uthållig för periodvis hög arbetsbelastning. För att trivas och bli framgångsrik i arbetet är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av tf. gruppchef Anna Lindvall 072-524 58 90. Information om rekryteringsprocessen lämnas av Hr-konsult Sabina Sjögren 073-088 6576.

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter
Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Sabina Sjögren 073-088 65 76.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen