Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Kommunpolis Arvika

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en kommunpolis till LPO Arvika då vår tidigare medarbetare gått vidare till annat uppdrag.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Värmlands län

Utlyst

13 september 2019

Ansök senast

27 september 2019

Referensnummer

C31122/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort, i regionen arbetar ca 1850 medarbetare. Vi värnar om god personalpolitik och arbetsmiljö vilket utgör viktiga grunder för vår polisverksamhet. Effektivitet, engagemang och tillgänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete, liksom strävan efter mångfald och likabehandling inom alla områden.

LPO Arvika omfattar fyra kommuner; Arvika, Eda, Säffle och Årjäng som tillsammans har en folkmängd på cirka 60 000 medborgare. Inom lokalpolisområdet finns drygt 60 polisanställda fördelade i 6 grupper. Lokalpolisområdet präglas av ett stort geografiskt ansvarsområde, gränsen mot Norge, omfattande gränshandel, turism samt några större evenemang.

Arbetsbeskrivning

Som kommunpolis är ditt huvuduppdrag att driva det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet inom lokalpolisområdet i samverkan med kommun samt övriga samhället. Därutöver ska du kunna representera polisen externt i olika sammanhang samt vara delaktig i framtagandet av samverkansöverenskommelser, medborgarlöften och handlingsplaner.
Du ansvarar för att utveckla verksamheten i relation till helheten och har en vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra medarbetare och samhällsaktörer.
Kommunpolisen ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp och ska vara ett stöd till chefen för lokalpolisområdet. Vi ser gärna att du periodvis/vid behov kan jobba i yttre tjänst/uniformerat med brottsförebyggande arbete, till exempel vid olika evenemang som studentfirande, marknader, konserter etc.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha:
- Polisexamen
- B-Körkort
- minst 2 års dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som polis

Det är meriterande om du, i följande prioriterad ordning, har:
- dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som kommunpolis
- dokumenterad erfarenhet av brottsförebyggande polisarbete och extern samverkan

Som person är du relationsskapande och har en god samarbetsförmåga, både internt och externt. Du har ett flexibelt/lösningsfokuserat tankesätt med ett uttalat engagemang för brottsförebyggande arbete.
Du är självgående/ansvarstagande och har förmågan att på egen hand kunna fatta beslut inom ramen för delegationen samt tar ansvar för att utveckla verksamheten i relation till helheten.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper!

Kontaktpersoner

Jonas Wendel
Chef Lokalpolisområde Arvika
010-56 70174

Fackliga företrädare

Mikael Skoglund
ST Sektionsordförande
010-567 02 48
070-609 73 08
mikael.skoglund@polisen.se

Polisförbundet, SEKO Polisen och SACO nås via växel
11414

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Arvika
Arbetstid: Förtroendetid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Kommunpolis, Region Bergslagen, LPO Arvika

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen