Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Kommunpolis till Malmö Norr

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

27 september 2019

Ansök senast

24 oktober 2019

Referensnummer

C31586/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Lokalpolisområde Malmö Norr har ca 300 anställda. Lokalpolisområdet består av sammanlagt 28 grupper inom BF/IGV, utredning och stöd/service. Verksamheten utgår från fyra olika stationer.

Lokalpolisområdets gränser följer stadsdelsområde Innerstaden och Norr med ca 149 000 invånare. Detta innebär en relativt begränsad geografisk yta men med ett område som är särskilt utsatt.

I lokalpolisområdet ryms det mesta av Malmös krogliv, dessutom ett stort antal allmänna sammankomster och offentliga tillställningar vilket genererar ett stort inflöde av tillståndsansökningar.

Till lokalpolisområde Malmö Norr söker vi nu Kommunpolis.

Arbetsbeskrivning

Kommunpolisen fungerar som ett led i att säkra att Polismyndigheten lokalt kan svara upp mot de åtaganden som gjorts i samverkansöverenskommelser och i medborgarlöften och på så sätt skapa förutsättningar för den lokala polisen att arbeta närmare medborgarna.

Som kommunpolis är ditt huvuduppdrag att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med kommun, civilsamhälle och näringsliv. Du representerar polisen i denna samverkan och är en tydlig och tillgänglig väg in till Polismyndigheten för allmänheten och våra samverkanspartners. Det förekommer även att du deltar operativt i olika uppdrag och du kommer vara Lokalpolisområdets kommunikatör i olika media sammanhang.

Som kommunpolis ingår du i lokalpolisområdets ledningsgrupp med ansvar att utveckla verksamheten i sin helhet. I uppdraget finns en stor frihet att anpassa arbetssättet efter de lokala lägesbilder som finns i lokalpolisområdet.

Kvalifikationer

KRAV

  • Polisexamen i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
  • Erfarenhet av att ta ett helhetsansvar för uppdrag, både vad gäller den löpande verksamheten och för dess resultat
  • Goda kunskaper om lokalt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
  • Har en förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
  • Har erfarenhet av samverkansarbete med kommun och lokalsamhälle på olika nivåer 

MERITERANDE 

  • Erfarenhet av ledningsgrupparbete
  • Utbildning i brottsförebyggande frågor
  • Erfarenhet av att leda arbete i projektform
  • Utomnordiska språkkunskaper utöver engelska

PERSONLIGA EGENSKAPER

Arbetsuppgifterna ställer krav på mycket god kommunikationsförmåga. Du förväntas ta aktiv kontakt med lokalsamhället för att ta in invånarnas bild, samt förmedla och skapa förståelse för Polismyndighetens arbete utifrån lokala lägesbilder och brottslighet. Du känner dig bekväm med att presentera material och prata inför grupp.  Som kommunpolis arbetar du i nära samarbete med såväl kommuner som näringsliv vilket ställer krav på en mycket god samarbetsförmåga. Du kommer agera som LPO-chefens förlängda arm i kontakten med verksamheter utanför polismyndigheten. Du har lätt för att skapa nätverk och upprätthålla dessa.  Vi söker dig som är trygg i dig själv. Du är driven och uthållig samt har förmåga att självständigt ta ansvar för och utveckla den egna verksamheten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Polisintendent Andrew Roberts

Lokalpolisområde Malmö Norr

0733-483328

Kommunpolis Freddy Nilsson

Lokalpolisområde Malmö Norr

0727-041945 

Fackliga företrädare

SACO, Kjell Frisdal, 010-56 141 67

Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35

Polisförbundet och ST nås via polisens växel  11414

Övrig information

Arbetsort: Malmö

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning om 6 månader

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24 oktober 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten region Syd, HR-direkt, ATT: Linda Eriksson, 20590 Malmö, eller kontakta berörd HR-konsult Linda Eriksson, E-post: linda.eriksson3@polisen.se.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

I den här rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen