Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Kontrollant till sektionen för informatörsverksamhet vid UND i Region Väst

Sektionen för informatörsverksamhet söker nu kontrollant med polisexamen till gruppen med placering i Göteborg.

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

25 september 2019

Ansök senast

21 oktober 2019

Referensnummer

A483.473/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 700 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Underrättelseverksamheten ska bedrivas med operativt och taktiskt fokus samt ha en arbetsprocess som stödjer inhämtning, bearbetning och delgivning på lokalpolisområdesnivå, polisområdesnivå och regional nivå. Underrättelseenheten ansvarar även för att samordna och leda polisområdesgemensamma underrättelseledda insatser rörande gränslös organiserad brottslighet.

Sektionen för informatörsverksamhet tillhör underrättelseenheten i region Väst och består av tre grupper placerade i Storgöteborg, Halland/Älvsborg och Skaraborg/Fyrbodal.

Sektionen för informatörsverksamhet söker nu kontrollant med polisexamen till gruppen med placering i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Sektionen för informatörsverksamhet bedriver riktad informationsinhämtning på alla nivåer (LPO, PO och regionalt) inom de inriktningar som gäller för Polismyndigheten.

Som kontrollant vid informatörsverksamheten har du en arbetsledande ställning, utan att vara chef, där du planerar, styr, leder, kontrollerar och följer upp arbetet som bedrivs av hanterare vid underrättelseenheten. I din roll som kontrollant stödjer du gruppchefen i dennes ansvar för arbetsgivarpolitiken och tillämpar den för verksamhetens bästa. Du coachar, motiverar och stödjer hanterarna för att de skall nå sin fulla potential.

Som kontrollant vid informatörsverksamheten ska du tillsammans med övriga kontrollanter och din gruppchef:

 • Ansvara för att underrättelseverksamheten i gruppen bedrivs med ett operativt och strategisk fokus inom polismyndighetens inriktningar.
 • Verka för en miljö som stimulerar till samarbete och laganda med fokus på helheten.
 • Arbeta aktivt med att ta tillvara medarbetarnas kunskaper och idéer och verka för ett medarbetardrivet förbättringsarbete.

Verksamheten är komplicerad och känslig, präglas av högt säkerhetstänkande samt hög rättssäkerhet och kräver därför särskild ledning och styrning. 

Närmare beskrivning av funktionen kontrollant och ytterligare information om verksamheten finns i Polismyndighetens riktlinjer för informatörsverksamheten (PM 2017:54).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Kunskap om polisens underrättelseprocess
 • Kunskap om informatörsverksamheten
 • Erfarenhet av att arbeta med utredningsverksamhet och/eller spaningsverksamhet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill vara en viktig del i att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet och i att lösa brott. Du ska vara en stabil och trygg person med ett högt säkerhetstänk och goda kommunikationsfärdigheter. 

Du ska vara noggrann, strukturerad och tydlig. Du har ett högt etiskt förhållningssätt och god självinsikt.  

Du har en förmåga att driva verksamheten ur ett helhetsperspektiv, en förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för medarbetarna att ta sig dit. Du arbetar aktivt med feedback för utveckling av medarbetarna i gruppen.

Mycket stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper vid urvalet till befattningen.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning på sektionen ser vi gärna kvinnliga sökande.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av:

 • Ylva Carlsson, sektionschef
  Christian Aldenborg, gruppchef Göteborg

Information om intresseanmälningsförfarandet lämnas av:

 • Madeleine Ejenstam, HR- konsult 

Samtliga nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Företrädare för Polisförbundet region Väst, SEKO polisen, ST inom polisen och SACO nås via polisens växel 114 14

Övrig information

 • Anställning: Tillsvidareanställning som inspektör. Funktionen kontrollant är tidsbegränsad med möjlighet till förlängning. Är du inte redan anställd inom myndigheten tillämpas sex månaders provanställning.
 • Arbetstid: Förtroendearbetstid kan komma att tillämpas enligt enskild överenskommelse
 • Tjänsteställe: Placering i Göteborg
 • I ansökningsprocessen ingår lämplighetsprövning med urvalstester och intervju med psykolog

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före placering.

Hur du ansöker
Välkommen med din intresseanmälan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) till: jobb.vast@polisen.se. Märk din intresseanmälan med diarienummer A483.473/2019 i ärendemeningen. Ange också vilken av tjänsterna du är intresserad av och ange prioriteringsordning om du är intresserad av fler än en tjänst.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din intresseanmälan senast den 21 oktober 2019!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen