Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Polisregion Syd söker gruppchef till Stöd-Service 1, Lokalpolisområde Karlshamn

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Blekinge län

Utlyst

06 september 2019

Ansök senast

20 september 2019

Referensnummer

C30816/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Blekinge Nordöstra Skåne sträcker sig från Hässleholm i väst till Karlskrona i öst. Det består av tio kommuner fördelat på de fyra lokalpolisområdena Hässleholm, Kristianstad, Karlshamn och Karlskrona. 

I lokalpolisområde Karlshamn ingår Bromölla, Olofström och Sölvesborgs kommuner. I lokalpolisområdet finns idag tre BF/IGV grupper, en utredningsgrupp samt en Stöd/Service grupp. 

Nu söker vi dig som vill leda arbetet vid lokalpolisområdets grupp för Stöd/Service med ansvar för receptionen, service till allmänheten och frontdeskverksamhet. Du ska även samordna och ansvara för frågor som berör polishuset, delgivningsärenden och för polismyndighetens arbete med lång flytt av fordon. 

Du har verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar för gruppen. Som gruppchef ska du se till helheten inom sektionen och polisområdet. Du är även en del av verksamheten, såsom en resurs, i det löpande arbetet inom verksamheten. 

Arbetsbeskrivning

Som chef för gruppen Stöd/Service 1 

ska du 

 • inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs 
 • tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete 
 • ingå i lokalpolisområdets ledningsgrupp 
 • ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare 
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar 
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten. 

är du 

 • verksamhetsansvarig genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter 
 • arbetsgivare du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa 
 • ledare utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential. 

Kvalifikationer

har du

 • minst sex månaders erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
 • för funktionen relevant examen/utbildning
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

Meriterande

 • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat.
 • Ingått i ledningsforum
 • Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
 • Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • Erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet.
 • Genomförd chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå.

besitter du

 • förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
 • förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit.

Se hela kravprofilen här.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

För frågor om uppdraget kontakta Lokalpolisområdeschef Louise Englund, 0730571764.

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, 010-56 20127, annelie.holgersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Per Elmberg, 010-5620343 , 0768 55 88 31; ST region syd, Jörgen Mårtensson, 010-56 18155, st.region-syd@polisen, SACO-S region Syd, Kjell Frisdahl, 070-356 48 71, saco-s.regionsyd@polisen.se, Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35, monica.veberg@polisen.se.

Övrig information

Anställning: 
Tillsvidareanställning som polisinspektör/handläggare med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning. 
Placeringsort: Karlshamn 
Arbetstidsförläggning: Flextid 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, annelie.holgersson@polisen.se. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen