Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Lokalsamordnare vid regionkansliet, polisregion Syd

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

10 september 2019

Ansök senast

30 september 2019

Referensnummer

A449.580/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en lokalsamordnare till polisregion Syds kansli. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats
Polisregion Syd består av Skåne, Blekinge, Kronobergs och Kalmar län och är uppdelat i fem polisområden, tre regionala enheter samt ett regionkansli (stabsorgan). Kansliet har sitt huvudsäte i Malmö och leds av en regionkanslichef. Kansliet består av sju grupper med ett sextiotal medarbetare. Kansliet utgör ledningsstöd till regionpolisledningen samt stöd till övrig verksamhet. Arbetet på kansliet bedrivs brett och består bland annat av att bereda, planera och samordna verksamhet inom hela regionen.

Vi behöver nu en lokalsamordnare på regional nivå.

Arbetsbeskrivning

I rollen lokalsamordnare ansvarar du under gruppchefen kansligrupp 1 och regionkanslichefen för det strategiska och regionövergripande perspektivet gällande lokalförsörjningsfrågor. Du kommer att vara regionens kontaktpunkt mot lokalförsörjningsenheten vid ekonomiavdelningen.

Uppdraget innebär att ha en samlad överblick över polisområdets lokalbestånd och den primära uppgiften blir att arbeta både kort- och långsiktigt med lokalfrågor kopplat till verksamhetsutveckling och uppsatta mål. Du måste också vara beredd att medverka i akuta frågor som kräver regionens beslut eller delaktighet.

En viktig del i arbetet är att möta verksamhetens lokalbehov och i samverkan med ekonomiavdelningen samt polisområden, enheter, lokalpolisområden och sektioner hitta nya lösningar i befintligt bestånd eller arbeta fram idéer till nya lokaler. Detta förutsätter omfattande kommunikation i komplexa frågor med olika parter på olika nivåer i organisation. Det kommer också vara centralt att väga samman regionenes olika perspektiv vid lokalförändringar. Polisens förväntade resursökning kommer också vara en starkt påverkande faktor för de kommande årens arbete.
Du kommer att få delta och leda olika utvecklingsprojekt rörande olika typer av byggnader och anläggningar.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

- Högskoleutbildning inom exempelvis fastighetsekonomi eller fastighetsjuridik, alternativt annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.

- Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

- Erfarenhet av fastighetsförvaltning vid eller i samverkan med myndighet

- Erfarenhet av att genomföra presentationer och föredrag

- Kunskap om säkerhetsfrågor vid eller i samverkan med myndighet

- Kunskap om Polismyndighetens verksamhet

Personliga egenskaper:

Då rollen innebär många kontaktytor kräver uppdraget god samarbetsförmåga. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är strategisk, analytisk och strukturerad. Du kommer att verka som specialist på ditt område och representera verksamheten, därför ser vi att du är självgående och har god kommunikativ förmåga. För att lyckas i arbetet är du lösningsfokuserad och har hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Som person är du uthållig för periodvis hög arbetsbelastning. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och göra en samlad bedömning av dina kvalifikationer.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Åsa Palmqvist, 010-5618926 elller asa.palmqvist@polisen.se.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult Pernilla Bastholm, mob: 0730-863 246, mail: pernilla.bastholm@polisen.se

Fackliga företrädare

Seko Polisen, Monica Veberg, tfn 070 - 549 11 35. ST, nås via Polisens växel 114 14, Polisförbundet, Mikael Karjalainen 0730-849543 och SACO-S, Kjell Frisdal 070-356 48 71.

Övrig information

Övrig information:

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.

Arbetsort: Malmö

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställning: som Inspektör alt Handläggare

Funktion: handläggare lokalförsörjning, regionkansliet, polisregion Syd

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 30/9 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A449.580/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd vänligen kontakta berörd HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen