Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Miljöbrottsutredare till Dalarna

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Miljöbrottsutredare till Region Bergslagen med placering i antingen Mora, Falun eller Borlänge.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län

Utlyst

13 september 2019

Ansök senast

27 september 2019

Referensnummer

C31045/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Bergslagen omfattar Dalarna, Värmland och Örebro län med Örebro som huvudort. Vi värnar om god personalpolitik och arbetsmiljö vilket utgör viktiga grunder för vår polisverksamhet. Effektivitet, engagemang och tillgänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete, liksom strävan efter mångfald och likabehandling inom alla områden.

Miljöbrottsgruppen, Utredning 1 Region Bergslagen är en av två utredningsgrupper som tillhör den regionala utredningssektionen. Vi har handläggare/utredare i Dalarna, Värmland och Örebro län. Inom sektionen ingår även Person- och brottsoffergruppen och grupp nummer 2 som handlägger människohandel och barnpornografibrott.

Gruppen handlägger kvalificerade utredningar där det finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vi i gruppen tycker också att en stor fördel med arbetet är att det bidrar till ökad allmänbildning och kännedom om många olika verksamheter i samhället.

Kom och jobba med oss! Vi är för närvarande en grupp på 12 personer bestående av både polisiära och civila utredare, en administratör och en gruppchef samt en fu-ledare.
Vi söker nu en utredare med placering i Dalarna till någon av orterna Borlänge, Falun eller Mora.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innefattar bland annat utredning av brott mot miljöbalken, arbetsmiljöbrott i samband med arbetsolyckor, brott mot arbetsmiljölagen och grovt jaktbrott.
Utredning om företagsbot är vanligt förekommande. I princip är de flesta ärenden åklagarledda med undantag av vissa förundersökningar där polisiär förundersökningsledare fattar beslut i initialskedet.
Förundersökningsledare är specialiståklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål (REMA). I arbetsuppgifterna ingår samverkan med bland annat Arbetsmiljöverket, Länsstyrelsen och kommuner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
- polisexamen
- B-Körkort
- minst 6 månaders dokumenterad erfarenhet av att arbeta med brottsutredningar

Det är meriterande om du, i följande prioriterad ordning, har:
- dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med utredningar inom miljöbrottsområdet
- 2 års dokumenterad erfarenhet eller mer av att ha arbetat med brottsutredningar
- kunskap om miljöbalken och dess följdlagstiftning

Som person är du strukturerad och självgående. Du planerar och organiserar samt prioriterar ditt arbete på ett effektivt sett samtidigt som du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer framåt.
Du har ett analytiskt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga. Du angriper arbetsuppgifter/problem på ett analytiskt och konstruktivt sett. Du arbetar bra i grupp och har lätt för att samarbeta med andra samt lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sett.
Du är uthållig och fortsätter att driva dina processer även om de drar ut på tiden eller om du stöter på motstånd.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet!

Kontaktpersoner

Robert Törnell
Gruppchef Miljöbrottsgruppen
010-567 31 97

Fackliga företrädare

Tommy Sjöstrand
Ordförande ST inom Polisen Sektion Örebro
11414
Kontakt med Polisförbundet, SEKO Polisen och SACO hänvisas till växeln
11414

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Dalarna (Mora, Falun eller Borlänge)
Arbetstid: Flextid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Miljöbrottsutredare, Region Bergslagen, Utredning Region Bergslagen

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen