Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Operatörer till Polisens kontaktcenter i Nässjö

Vi söker nu medarbetare som vill arbeta som operatörer vid Polisens kontaktcenter i Nässjö.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län, Östergötlands län, Södermanlands län

Utlyst

13 september 2019

Ansök senast

07 oktober 2019

Referensnummer

C31138/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter? Där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, verkligen kan göra skillnad?

Vi söker nu medarbetare som vill arbeta som operatörer vid Polisens kontaktcenter i Nässjö.

Vid Polismyndigheten arbetar omkring 29 500 personer. Den nya polismyndigheten består av sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. I polisregion Öst ingår polisområdena Östergötland, Södermanland och Jönköping samt flera regionala enheter däribland Polisens kontaktcenter.

Polisens Kontaktcenter (PKC) är en central del av Polisens service till medborgarna, med målsättningen att ha utmärkt tillgänglighet, bemötande och kvalitet. Uppdraget är att vara det första steget i en effektiv kvalitetssäkrad brottsutredningsprocess, med fokus på brottsofferbemötande. Kontaktcentret är beläget i Nässjö där ett 100-tal anställda för närvarande arbetar.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att du tar emot och dokumenterar brotts- och förlustanmälningar, ger upplysningar, tar emot tips samt håller förhör med brottsdrabbade personer och vittnen. PKC hanterar även förhör vid ansökan om kontaktförbud. Arbetet utförs med hjälp av telefoni och It-teknik samt genom slagningar i Polisens register.

Du lämnar också information om lagar och förordningar till medborgarna. Det ställer krav på att du kan tolka och tillämpa de regelverk som gäller och att du är samhällsorienterad. En annan viktig del av arbetet är vårt serviceåtagande mot allmänheten. Du kommer därför även att svara på frågor gällande andra ärenden som hanteras av Polisen.

Som operatör arbetar du självständigt men också i nära samarbete med andra inom och utanför organisationen. Då direktiv om arbetet ibland förändras är det viktigt att du lätt kan anpassa dig till förändringar och nya förutsättningar. Arbetet är stillasittande och du pratar i telefonen större delen av dagen. Periodvis kan arbetsbelastningen vara stor och arbetet kan ibland upplevas psykiskt påfrestande.

Polisens kontaktcenter är i nuläget bemannat alla dagar i veckan mellan 06.45-23.15, vilket innebär att du arbetar oregelbundna tider enligt periodplanering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Gymnasiekompetens eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• God datorvana.
• Kunna dokumentera snabbt på dator och med hög kvalitet på svenska (kommer att testas vid intervju).
• Mycket god förmåga att uttrycka dig korrekt i tal och skrift på svenska (kommer att testas vid intervju).
• Goda kunskaper i engelska, främst i tal och förståelse (kommer att testas vid intervju).
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Tidigare erfarenhet av arbete vid PKC eller annan typ av operatörsarbete.
• Tidigare erfarenhet av arbete i polisiära datasystem.
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där du gett service per telefon, eller arbetat i reception med att ge service till medborgare.
• Ytterligare språkkunskaper, utöver svenska och engelska, på en god nivå i språk som är vanligt förekommande i Sverige i dag.

Du har hög servicekänsla och förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och arbetskamrater. Du är flexibel, stresstålig och bra på att prioritera i stressiga situationer, något som krävs då arbetsbelastningen skiftar. Utöver det ska du vara ansvarsfull och ha hög känsla för rättssäkerhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Fredrik Ekvall, Gruppchef, 073-031 15 97
Emma Hjalmarsson, 073-331 54 87

Fackliga företrädare

Jan Tuvesson, Seko Polisen, 0761-34 93 10,
Rebecca Wennström, ST inom Polisen, 0730-975709
Jonas Helt, SACO, nås via Polisens växel 114 14
Lennart Abony, Polisförbundet, nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Nässjö

Arbetstid: Periodplanering

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2019-10-07. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Lisa Sköld på telefonnummer 010-566 57 91.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen