Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Polisregion Syd söker gruppchef till Stöd-Service 1, Lokalpolisområde Växjö

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kronobergs län

Utlyst

06 september 2019

Ansök senast

20 september 2019

Referensnummer

C30741/2019

Arbetsplatsbeskrivning

I polisområde Kalmar Kronoberg ingår hela Kalmar län och Kronobergs län. Geografiskt är detta region Syds största polisområde och är också ett av de största i landet. Polisområdet är indelat i fem lokalpolisområden, Västervik, Kalmar, Nybro, Växjö och Ljungby. 

I lokalpolisområde Växjö ingår Växjö och Alvesta kommuner. I lokalpolisområdet finns idag tio BF/IGV grupper, två utredningsgrupper samt två stöd service grupper. I området finns även ett särskilt utsatt område där arbetet bedrivs med evidensbaserade metoder. 

Nu söker vid dig som vill leda arbetet vid lokalpolisområdets grupp för Stöd-Service 1 med ansvar för polisens interna verksamhet och lokalpolisområdets kommunpoliser samt ansvarig för polisens säkerhetsarbete på Småland Airport. Du kommer även att ha lokalpolisområdets ansvar för samverkansfrågor för ordningsvakter inom Växjö och Alvesta kommuner. 

Arbetsbeskrivning

ska du 

 • inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs 
 • tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete 
 • ingå i lokalpolisområdets ledningsgrupp 
 • ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten. 

är du

 • verksamhetsansvarig genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter 
 • arbetsgivare du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa 
 • ledare utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential. 

Kvalifikationer

har du 

 • Polisexamen
 • minst ett års erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande 
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten. 

Meriterande

 • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat 
 • Ingått i ledningsforum 
 • Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde 
 • Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
 • Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet 
 • Kunskap om brottsförebyggande arbete
 • Genomförd chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå. 

besitter du

 • förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten 
 • förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang 
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 •  förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv 
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten 
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit. 

Se hela kravprofilen här.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av Lokalpolisområdeschef Jonas Ek, 010-56 223 36.

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, 010-56 20127, annelie.holgersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, POKK– Annelie Larsson, 0768 76 824 50; ST region syd, Jörgen Mårtensson, 010-56 18155, st.region-syd@polisen, SACO-S region Syd, Kjell Frisdahl, 070-356 48 71, saco-s.regionsyd@polisen.se, Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35, monica.veberg@polisen.se.

Övrig information

Anställning: 
Tillsvidareanställning som polisinspektör med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning. 
Placeringsort: Växjö 
Arbetstidsförläggning: Veckoplanerad arbetstid 40 timmar/vecka. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd, kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, annelie.holgersson@polisen.se, 010-56 20127. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen