Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Säkerhetshandläggare till Regionkansliet, Polisregion Syd

Polisregion Syd, Regionkansliet, Verksamhetsskyddet, söker säkerhetshandläggare med inriktning på medarbetarskydd och säkerhetsärenden.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Blekinge län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne län

Utlyst

30 september 2019

Ansök senast

16 oktober 2019

Referensnummer

A486.201/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en självständig och pedagogisk person som säkerhetshandläggare med inriktning på medarbetarskydd och säkerhetsärenden till Verksamhetsskyddet, Regionkansliet. Placeringen kommer i första hand att vara förlagd till Växjö eller enligt överenskommelse på annan ort i regionen.

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Verksamhetsskyddet är placerat vid Regionkansliet, polisregion Syd och är en intern säkerhetsorganisation som verkar inom områdena säkerhetsskydd, signalskydd, anställning och uppdrag samt skydd av medarbetare, information och egendom.

Arbetsbeskrivning

Polisregionerna har, enligt Polismyndighetens arbetsordning, verksamhetsansvar för polisens medarbetarskydd och säkerhetsärenden.

Som säkerhetshandläggare kommer du att i första hand arbeta med förebyggande medarbetarskydd men även stödja chefer med olika åtgärder när polisanställda är utsatta för olika former av påverkansförsök. Du kommer även att handlägga säkerhetsärenden, dvs utföra undersökningar om anställda eller uppdragstagare kan anses uppfylla kraven på pålitlighet, lojalitet och som inte har sådana sårbarheter som kan utgöra en risk ur säkerhetshänseende.

Andra arbetsuppgifter inom medarbetarskydd och säkerhetärende är:
• Information, utbildning och rådgivning till regionens medarbetare och chefer
• Övriga arbetsuppgifter inom de olika verksamhetsskyddsområdena beroende på toppar och arbetsbelastning.

Tjänsten kommer att innehålla resor, i första hand inom regionen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
• Polisexamen eller annan för funktionen relevant examen/utbildning 
• Flerårig dokumenterad erfarenhet av säkerhetsrelaterat arbete
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
• Svenskt medborgarskap eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklasss
• B-körkort (manuell växel)

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Är förtrogen med lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet.
• Har kunskap och erfarenhet inom säkerhetsområdet i allmänhet.

Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du är serviceinriktad och samverkar med andra på ett smidigt sätt. Arbetsuppgifterna ställer även krav på hög stresstålighet och för att trivas och bli framgångsrik i rollen är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga. Du behöver kunna ta egna initiativ, vara flexibel, ha ett gott ordningssinne samt en mycket stor integritet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

För information om uppdraget är du välkommen att kontakta gruppchef Lena Fritzson Andersson, 010-56 220 55 eller handläggare Therese Sandberg, 010-56 221 91.

För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, 010-56 201 27, annelie.holgersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

SACO Kjell Frisdal 070-356 48 71, Polisförbundet Annelie Larsson 076-768245, Fackförbundet ST Jörgen Mårtensson, nås via växel, SEKO Monica Veberg 070-549 11 35.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som polisassistent/handläggare med provanställning om sex månader.
Arbetsort: I första hand Växjö
Arbetstid: Heltid. Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse 
Funktion: Handläggare säkerhet

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap och en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 14 oktober 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A486.201/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering.Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen