Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Vi söker en processledare för trafikverksamheten i region Syd

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

13 september 2019

Ansök senast

27 september 2019

Referensnummer

C31120/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är Polismyndighetens operativa enhet en bärande del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i hela myndigheten. Vårt uppdrag är att stärka den operativa förmågan i polisområdena och att möta människor i deras initiala kontakt med polisen, bland annat i samband med akuta händelser och brottsanmälningar, och vi arbetar dessutom med långtgående utredningsåtgärder.

Vi söker nu en processledare för trafikverksamheten i polisregion Syd med placering vid ett av polishusen i regionen.

Om arbetsplatsen

Trafikverksamheten bedrivs i regionens fem polisområden och samordnas via en regional processledare som är organiserad vid regionens operativa enhet.

Operativa enheten består utöver trafikprocessledningen av regionala ledningscentralen, polisens kontaktcenter, operativa sektionen, sektionen för insatsstyrkan och gränspolissektionen.

Arbetsbeskrivning

Som processledare för regionens trafikpolisverksamhet utgör du samordningen mellan operativa enheten och lokalpolisområdena och säkerhetsställer att trafikpolisen och trafiksäkerhetsarbetet i regionen är kvalitetssäkrat ur ett helhetsperspektiv. Regional processledare för trafikpolisverksamheten rapporterar till chefen vid operativa enheten.

Arbetsuppgifter är bland annat att skriva verksamhetsinriktningar, säkerställa en likvärdig och adekvat utrustningsnivå för trafikgrupperna i regionen och att genomföra och prioritera övergripande kompetensbehovsinventeringar tillsammans med trafikgruppcheferna. Du ansvarar även för att regionens trafikpolisverksamhet och trafiksäkerhetsarbete uppfyller de krav som finns reglerat för verksamheten och tillsammans med operativa chefen ansvarar du för trafikpolisverksamheten och trafiksäkerhetsarbetets långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete. Du är även ansvarig för det regionala införandet av trafikstrategin, samt är regionen representant i det nationella trafikrådet.

Rollen innebär ansvar för att följa upp aktivitetsplaneringen och kvalitetssäkra regionens trafikpolisverksamhet i samverkan med lokalpolischeferna och dess trafikgruppchefer. Du företräder regionen externt och internt och arbetar för att stärka förtroendet för trafikpolisverksamheten i samverkan med övrig polisverksamhet.

Regional processledare för trafikpolisverksamheten utövar inget funktionsansvar. Du verkar i en miljö som stimulerar samverkan, laganda och kreativitet. Du driver utveckling och processoptimering med helhetsfokus och tillser att de är effektiva, ändamålsenliga och att det sker i samverkan med linjeverksamheten i lokalpolisområdena. Funktionen förutsätter en del resor inom regionen.

Som processledare trafik ska du:

- tillsammans med polisområden ansvara för trafikverksamhetens långsiktiga utvecklings- och förändringsarbete
- ingå i operativa enhetens ledningsgrupp
- ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete och laganda, kreativitet och ständiga förbättringar med fokus på helheten
- företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som processledare ska du ha:

- ett par års erfarenhet av att driva och leda verksamhet tillsammans med andra
- ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat
- erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete
- ingått i ledningsgrupp
- polisexamen eller annan relevant examen inom trafikverksamhetsområdet

Du besitter även:

- förmåga att kommunicera med medborgare och kollegor
- förmåga och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra samhällsaktörer
- förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
- förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring från såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
- förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan har:

- gedigen erfarenhet av trafikverksamhet
- god kännedom om lokalpolisområdesverksamheten
- erfarenhet av att delta i samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
- chefs- och ledarskapsutbildning för direkt och/eller indirekt nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kan tester komma att användas.

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Ann-Louise Kämpe,Chef operativa enheten, 070-521 35 55, ann-louise.kampe@polisen.se

Pernilla Bastholm, HR konsult, för frågor om rekryteringsprocessen, 0730-863 246.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för Polisförbundet, ST och Seko Polisen nås via Polisens växel 114 14, SACO-S region Syd Kjell Frisdal på tfn 070-356 48 71 eller mail kjell.frisdal@polisen.se.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsort: Malmö - Toftanäs

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Antal annonserad arbetstillfällen: 1

Ansökan

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.  Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 september 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet kontaktar berörd HR-konsult Pernilla Bastholm. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen