Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Projektledare till sektionen Projekt lokalförsörjning i Göteborg

Är du redo för en större uppgift? Vi bygger nu en ny sektion och söker projektledare till vårt team vid EA/lokalförsörjningsenheten/Projekt lokalförsörjning i Göteborg och Malmö. Du blir en av tre medarbetare i Göteborg och din chef är placerad i Malmö.

Organisation

Ekonomiavdelningen

Län

Västra Götalands län

Utlyst

02 september 2019

Ansök senast

24 september 2019

Referensnummer

A445.381/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisen har gjort en resa som få andra myndigheter gjort då vi för några år sedan blev en samlad polismyndighet. Nu står vi inför nästa utmaning då vi till 2024 ska växa med 10 000 fler medarbetare och utveckla vår verksamhet ytterligare.

Detta ställer stora krav på hela vår organisation, inte minst när det gäller att försörja den utökade verksamheten med funktionella och säkra lokaler. Nya polisstationer behöver byggas och standarden på flera stationer behöver lyftas så att de passar en framtida modern polismyndighet.

Lokalförsörjningsenheten är en nationell funktion inom Polismyndigheten och ansvarar för myndighetens kort- och långsiktiga lokalförsörjning. Det innebär att vi ska säkerställa att verksamheten har tillgång till de lokaler som behövs för att klara uppdraget.

Polismyndigheten äger inga egna lokaler men hyr över 1,4 miljoner kvadratmeter lokaler fördelat på ca 1 000 hyresavtal till en kostnad om ca 2 miljarder kronor.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi självständiga projektledare som i samarbete med projektägare och övriga kollegor ska leda och samordna större ny- om- och tillbyggnadsprojekt i myndighetens roll som hyresgäst. Polisen bedriver en komplicerad men spännande verksamhet. Detta ställer höga krav på dig som projektledare då du kommer att arbeta med alla typer av verksamhetslokaler.

I rollen som projektledare företräder du Polismyndigheten som hyresgäst och följer en intern projektprocess som syftar till att säkerställa metodik, kvalitet och enhetlighet i projekten. Projekten sträcker sig från tidiga analysskeden med strategiska frågeställningar och lokalbehovsanalyser till genomförande av en lokalförändring. Som projektledare ska du, förutom att leda och organisera projekten, förbereda lokalförsörjningsärenden för beslut på olika nivåer, upprätta budgetar för projekten och löpande rapportera till projektets ägare.

I din vardag arbetar du tillsammans med fastighetsägare, konsulter, kommuner och leverantörer och samverkar med andra rådgivande funktioner inom myndigheten. En viktig del i arbetet är kontakten med kärnverksamheten där framtida lokalbehov och lokalutformning ska utarbetas och förankras.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • några års aktuell erfarenhet av projektledning av lokalförändringar
  • för området relevant akademisk utbildning
  • kunskap om lokalförsörjning ur ett lokalhyresgästperspektiv

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • erfarenhet av samverkan med olika aktörer, myndigheter, kommuner etc.
  • erfarenhet av prognosarbete och uppföljning i projekt
  • erfarenhet av att arbeta inom statlig eller offentlig verksamhet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är målmedveten och driven, du är också duktig på att leda projekt och människor. Du har lätt för att se helheten, dokumenterar och kan självständigt prioritera, planera och följa upp ditt arbete. Din kommunikations- och samarbetsförmåga värdesätts högt och vidare är du analytisk och serviceinriktad samt har en hög integritet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Emma Kolsrud, mail emma.kolsrud@polismyndigheten.se tfn 010-56 16 311  

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Marie Nilsson, mail marie-s.nilsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 076-7674470; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Projektledare vid Ekonomiavdelningen/Lokalförsörjningsenheten/Projekt lokalförsörjning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast tisdagen den 24 september. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med A445.381/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A445.381/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen