Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Stationsbefäl till Lokalpolisområde Värnamo

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ett Stationsbefäl till lokalpolisområde Värnamo som trivs med att arbeta i en flexibel och tempofylld miljö.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

13 september 2019

Ansök senast

30 september 2019

Referensnummer

C31076/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ett Stationsbefäl till lokalpolisområde Värnamo som trivs med att arbeta i en flexibel och tempofylld miljö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

I Polisregion Öst ingår polisområdena Östergötland, Södermanland och Jönköping. Polisområde Jönköping är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden; Höglandet, Jönköping och Värnamo, en utredningssektion samt ett kansli. Det ska finnas minst ett stationsbefäl vid varje LPO i region Öst under dagtid, samt ett stationsbefäl dygnet runt vid minst ett LPO i varje polisområde. I PO Jönköping finns stationsbefäl som arbetar dygnet runt i alla tre LPO.

Vi söker nu dig som vill arbeta som stationsbefäl i lokalpolisområde Värnamo i en grupp om 6 stationsbefäl. Stationsbefälet har i uppdrag och mandat att ansvara för alla delar i hanteringen av frihetsberövade, ordningen och säkerheten på ovan angivna polisstationer samt intern och extern service till allmänheten under icke kontorstid vid polisområdet.

Arbetsbeskrivning

Stationsbefälet har huvudansvar för drift, säkerhet samt intern- och extern service och utgör en nyckelfunktion vad gäller daglig ledning och samordning på stationen. Till viss del övertar stationsbefälet uppgifter som ofta legat på vakthavande befäl. Här avses främst ansvar för polisområdets arrestverksamhet.

Eftersom ett stationsbefäl alltid är i tjänst innebär arbetet dag-, kväll-, natt- och helgtjänstgöring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Förmanspröva de frihetsberövaden som inte prövas av jourförundersökningsledare.
• Fortlöpande pröva den laga grunden för frihetsberövandet som inte prövas av förundersökningsledare
• Upprätta anmälningar
• Upprätta och föra arrestförteckning
• Arrestansvarig: Samarbeta med arrestpersonal och personal från Kriminalvården vid transportuppehåll.
• Upprätta incidentrapporter i arresten.
• Ansvara för ordning och säkerhet på polisstation (skyddsobjekt)
• Bevaka larm som inte terminerar vid RLC eller regional bevakningscentral (BVC)
• Bemanna nattreceptioner och utföra annan service under icke kontorstid
• Hantera akut uppkomna bemanningsfrågor avseende polisområdets IGV-resurs
• Hantera omhändertagna vapen och narkotika i de fall förundersökning inte inleds
• Hantera personefterlysningar av försvunna personer under icke kontorstid.
• Ansvara för hantering av Prio 5 HR.
• Vara lokalpolisområdets mottagarfunktion vad gäller telefonsamtal i enlighet med Polismyndighetens riktlinjer för styrning och mottagning av inkommande telefonsamtal.
• Utföra andra arbetsuppgifter som beslutas inom respektive Polisregion.

Inför uppstarten kommer utbildning/kompetensutveckling att tillhandahållas.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

• Är polis enligt polisförordningen
• Har minst 2 års erfarenhet av polisyrket
• Är anställd hos Polismyndigheten, eller tidigare varit anställd som behörig polis (det bör inte ha gått mer än 5 år sedan anställningen avslutades)
• Har god kunskap och vana av att arbeta i polisiära datasystem
• Har goda språkkunskaper i svenska, i tal och skrift
• Har giltigt B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet:

• som arbetsledare eller projektledare
• som vakthavande befäl/inre befäl eller annan befälskompetens inom Polismyndigheten

Vi söker dig med en personlig mognad som är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Du har en förmåga att förklara och skapa förståelse för polisens uppdrag. Du har en fallenhet för samarbete med en mycket god kommunikationsförmåga, som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är kvalitetsmedveten samt att du kan arbeta självständigt. Vidare har du ett lösningsorienterat fokus där prioriteringar är en naturlig del av vardagen.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och ledarskapsförmågor.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Andreas Sjökvist tfn. 073-328 59 11, andreas-c.sjoqvist@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Mina Franklin tfn. 010-56 75 205, mina.franklin@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, 114 14
P
olisförbundet (Roberto Vescovi), 114 14
Fackförbundet ST, 114 14
SEKO Polisen (Jan Tuvesson) 076-134 93 10, 
Jan.Tuvesson@polisen.se

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Värnamo
Arbetstid: Periodplanerad arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Stationsbefäl, Inspektör

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30/9 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten alternativt via e-post till ansvarig HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen