Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Trafikpoliser till PO Södra Skåne/LPO Kävlinge

Vill du arbeta inom ett brett område där du har chans till vidareutbildning och att utvecklas till specialist inom ditt kompetensområde?

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

02 september 2019

Ansök senast

23 september 2019

Referensnummer

C30759/2019

Arbetsplatsbeskrivning

I Region syd är trafikgrupperna organiserade i lokalpolisområden och det finns trafikgrupper i samtliga polisområden.

PO Södra Skåne innefattar fem lokalpolisområden, Lund, Trelleborg, Ystad, Eslöv och Kävlinge. Utöver lokalpolisområdena består PO Södra Skåne av ett kansli, en utredningsjoursektion och en utredningssektion.

LPO Kävlinge består idag av sex stycken BF/IGV-grupper, varav den ena är trafikgruppen, två UL-grupper och en Stöd/Service-grupp. Verksamheten bedrivs i fyra kommuner, Kävlinge, Staffanstorp, Lomma och Burlöv. Totalt bor det cirka 100 000 invånare i lokalpolisområdet. Lokalpolisområdets personal utgår från polisstationer i samtliga kommuner förutom Burlöv. Trafikgruppen utgår dock ifrån Toftanäs, Malmö. Denna är också att anse som en områdesgemensam resurs.

Vill du arbeta inom ett brett område där du har chans till vidareutbildning och att utvecklas till specialist inom ditt kompetensområde?

Vi söker nu trafikpoliser till Södra Skåne och LPO Kävlinge med placering på Toftanäs i Malmö.

Arbetsbeskrivning

Trafikgruppernas uppdrag är främst att kontrollera yrkestrafik på väg, men beroende på gruppernas storlek, har vissa lokalpolisområden gett grupperna även andra arbetsuppgifter med inriktning på trafiksäkerhet.

Trafikgruppen i Kävlinge utgår från Toftanäs i Malmö och är i dagsläget i stort sett en renodlad yrkestrafikgrupp med fokus på lastbils- och busstrafiken främst i polisområde södra Skåne. Medarbetarna i yrkestrafikgruppen har särskild befogenhet och kompetens för att kunna utöva tillsyn av den tunga yrkestrafiken men har även annan specialistkompetens som t.ex. motorcykelutbildning samt hastighets-och beteendeövervakning med pilot och video.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att utöva tillsyn av:

  • Kontroll av tillstånd för yrkestrafik
  • Kontroll av kör-och vilotider samt färdskrivarutrustning
  • Inspektion och vägning av fordons vikt, last och skick
  • Kontroll av internationella transporter
  • Kontroll av dispenstransporter
  • Transporter av farligt gods på väg
  • Tillsyn av taxi
  • Hastighets- och beteendeövervakning med pilot och video
  • Eskortuppdrag

En personalförstärkning av trafikgruppen kommer även medföra ett ansvar för trafiksäkerhetsarbetet i polisområdet vilket innebär att arbetet fokuseras på att minska antalet allvarliga olyckor på utsatta vägar.

I rollen som trafikpolis arbetar du också som stöd till lokalpolisområdena och andra aktörer både internt och externt. Du är även en del av regionens resurs vid olika insatser inom regionen.

Du kommer att arbeta tillsammans med engagerade, kunniga och hjälpsamma kollegor som i många fall även verkar som utbildare i de olika specialistområdena. Arbetsområdet är brett och du har alla chanser till stimulans och att utvecklas vidare i rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 
• polisexamen 
• goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. 

Det är meriterande om du har: 
• goda språkkunskaper i engelska, tyska och/eller annat språk t ex polska eller ryska.
• utbildning i någon av specialistfunktionerna, t ex kör- och vilotider och farligt gods.
• erfarenhet av trafiksäkerhetsarbete 

Personliga egenskaper

Rollen som trafikpolis förutsätter att du prioriterar arbetet på ett effektivt sätt med förmåga att ge god service med kvalité. Du kommer att arbeta självständigt såväl som tillsammans med dina övriga kollegor inom myndigheten. Därför söker vi dig som har en god samarbetsförmåga med god förmåga att arbeta i grupp och vilja att bidra till teamets uppsatta mål, utveckling, samarbete och trivsel. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Mer information om tjänsten lämnas av Anders Nerbring, Gruppchef yrkestrafikgruppen LPO Kävlinge, anders.nerbring@polisen.se, tel. 0703-110590

Patrik Ahrlin, Chef LPO Kävlinge, patrik.ahrlin@polisen.se, tel. 0709-392824

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult Patricia Plajer, tel. 0722-319283, mail; patricia.plajer@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Syd, SEKO Polisen Monica Veberg, och SACO-S Kjell Frisdal, tel. 010-56 162 77, kjell.frisdal@polisen.se, ST nås via Polisens växel 11414. 

Övrig information

Placeringsort: Malmö, Toftanäs
Anställningsform: Tillsvidareplacering med funktion som trafikpolis. 

Arbetstid: Periodplanerad arbetstid, vanligtvis måndag-fredag dag/kväll men helgarbete förekommer. 
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 23 september 2019.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämpligt att lämna ut, ta kontakt med ansvarig HR-konsult, patricia.plajer@polisen.se.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen