Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Två handläggare, inriktning ansiktsigenkänningssystem resp. bildjämförelse

Forensiska bild- och ljudanalysgruppen består idag av 16 medarbetare som främst arbetar med att utföra forensiska undersökningar med koppling till bild, video och ljud. Vi söker två personer till fokusområdena ansiktsigenkänning respektive bildjämförelse.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

03 september 2019

Ansök senast

01 oktober 2019

Referensnummer

C30866/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Beskrivning av arbetsplats

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 500 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli. 

Informationssektionen, som de aktuella anställningarna är placerade i, är bland annat ledande inom forensisk bildanalys och arbetar huvudsakligen med att utföra komplexa forensiska undersökningar, bedriva metodutveckling samt kunskapsspridning inom rättsväsendet. Vårt uppdrag är att ligga i utvecklingens absoluta framkant och driva den framåt.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter
Forensiska bild- och ljudanalysgruppen består idag av 16 medarbetare som främst arbetar med att utföra forensiska undersökningar med koppling till bild, video och ljud. Exempel på undersökningar kan vara att återskapa och få material spelbart, identifiera gärningsmän och föremål, avgöra äkthet samt analysera inspelningar och utrustning.

Vi söker två personer till fokusområdena ansiktigenkänning respektive bildjämförelse. Ansiktsigenkänningssystem är ett relativt nytt område som bland annat innebär att utveckla metoder och arbeta med validering, samt att utföra forensiska undersökningar. Bildjämförelse innebär ett fokus på jämförande bildundersökningar för att identifiera gärningsmän och föremål där resultatvärdering är en viktig del i arbetet. Båda tjänsterna omfattar även gruppens övriga forensiska bildverksamhet.

I dina arbetsuppgifter ingår att:
• utföra forensiska undersökningar med koppling till bild och video och ansiktsbiometri
• arbeta med forskning och utveckling inom bildbehandling
• samverka internt och externt inom ämnesområdet för att främja kontinuerlig metodutveckling, informationsutbyte och kunskapsinhämtning
• arbeta med kvalitetssäkring och validering, samt bidra till utveckling av laboratorieutrustningen
• utbilda/kompetensutveckla övriga intressenter inom rättsväsendet i ämnet forensisk bildundersökning

I rollen som forensiker ingår det att du vid behov och på begäran av vår uppdragsgivare, kan komma att svara som sakkunnig i domstol.

Kvalifikationer

KRAV 
Vi vill att du som söker har: 
•civilingenjör/magisterexamen inom bildbehandlingsområdet eller motsvarande 
•erfarenhet av problemlösning och metodutveckling 
•mycket goda kunskaper i det svenska språket både i tal och i skrift då det i arbetsuppgifterna ingår att dokumentera och redovisa utförda undersökningar till uppdragsgivare samt på begäran svara som sakkunnig i domstol 
•goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift, för informationsutbyte och kunskapsinhämtning 

MERITERANDE ERFARENHETER 
Det är meriterande om du har: 
•jobbat med kvalitetssäkring och validering och/eller har kunskap inom statistik (resultatvärdering) 
•kunskap inom biometri (ansiktsidentifiering) och/eller fallenhet för att känna igen ansikten 
•kunskaper inom programmering (Python, Matlab) 

Som nyanställd genomgår den anställde en intern utbildning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Utbildningen pågår under cirka två år. 

PERSONLIGA EGENSKAPER 
Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, att du har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat. 

Därför söker vi dig som är/kan: 
•Drivande i ditt arbete 
•arbeta lösningsfokuserat och har intresse för utvecklingsarbete 
•noggrann, analytisk och kvalitetsmedveten 
•ansvarskännande, samarbetsvillig, kommunikativ och öppen för återkoppling, nya perspektiv, och kontinuerlig utveckling 
•arbeta såväl enskilt som i grupp 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kontaktpersoner

Klas Brorsson Läthén, Gruppchef , tfn:010-5628420, klas.brorsson@polisen.se

Silvia Toth, HR-konsult, silvia.toth@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:


Polisförbundet, Per Thollin, 010 - 56 383 00

Saco-S, Nils Hydén, 010-56 282 42

ST, Helene Tapper, 010-56 281 78

SEKO, Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10

Övrig information

Övrig information:

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Linköping

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Handläggare, Informationsteknik

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

 Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen