Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Samordnare med inriktning på UL-processen

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

12 september 2019

Ansök senast

30 september 2019

Referensnummer

A449.590/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en UL-samordnare till Polisområde södra Skåne. Brinner du för verksamhetsutveckling? Är pedagogik och kommunikation naturligt för dig? Kan du utredningsverksamheten? Då är detta en tjänst för dig.

Beskrivning av arbetsplats
Polisområde södra Skåne har ca 650 medarbetare. Polisområdet besår av 5 lokalpolisområden (Eslöv, Kävlinge, Lund, Trelleborg och Ystad), 2 utredande sektioner (jourutredningssektionen och utredningssektionen), och ett områdeskansli där aktuell funktion är placerad.
Områdeskansliet har medarbetare placerade i Lund och Ystad, kansliets uppgift är att utgöra ett stöd till områdets polismästare bland annat med planering och uppföljning av verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Du ska i rollen arbeta tillsammans med sektions- och lokalpolisområdescheferna för att utveckla verksamheten inom UL-området. Arbetet med strategin brottsaktiva kommer att vara i fokus tillsammans med utvecklings och metodförbättringsarbete. Utgångspunkten är polisens styrmodell samt en inriktning mot ett tillitsbaserat ledarskap. Uppgiften är att verka på enheten, men med ett regionalt perspektiv.

Du kommer att ingå i polisområdets ledningsgrupp och du kommer även att ingå i ett nätverk av bestående av övriga UL-samordnare i regionen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:
• Har polisexamen alternativt för funktionen relevant utbildning/examen
• Har mycket god förmåga att kommunicera, såväl i tal som i skrift
• Har en bred och flerårig erfarenhet av utredningsfrågor inom rättsväsendet

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• Pedagogisk erfarenhet
• Erfarenhet av utredningsarbete
• Förundersökningsledarutbildning

Personliga egenskaper:
Rollen ställer krav på ett kreativt och inspirerande förhållningssätt. Du ska vara en god kommunikatör, pedagog och du ska ha analytisk förmåga. Du ska kunna målgruppsanpassa information i förhållande tillmottagaren samt ha en god förmåga att inspirera. Du driver utveckling och förstår vikten av samverkan. Du har ett strategiskt tankesätt och förmår att se helheter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Paul Nilsson; 010-5615495/070-544 7002

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Pernilla Bastholm, 0730-863 246.

Fackliga företrädare

Seko Polisen, Carina Stenberg, 070-6181157, ST, nås via Polisens växel 114 14, Polisförbundet, nås via Polisens växel 114 14, och SACO-S, Kjell Frisdal 070-356 48 71.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med eventuell provanställning om sex månader
Arbetsort: Lund
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Anställning: som Inspektör alt Handläggare
Funktion: Samordnare Polisområde södra Skåne, Kanslisektion 1, Kansligrupp 1.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 30 september 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A449.590/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd ber vi dig att kontakta berörd HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen