Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Utredare Ekobrott Aktionssektionen, Örebro

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Utredare Ekobrott till vår sektion för grov organiserad brottslighet, Aktionssektionen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län

Utlyst

13 september 2019

Ansök senast

27 september 2019

Referensnummer

A470.157/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Den regionala Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande. Utredningsenheten ansvarar också för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten. Aktionssektionen tillhör den regionala utredningsenheten.

Den myndighetsgemensamma särskilda satsningen ska gemensamt med övriga myndigheter inom satsningen bekämpa den organiserade brottsligheten genom lagföring, brottsförebyggande åtgärder, administrativa åtgärder och brottsåtervinning. Fokus för satsningen är bekämpning av allvarlig, samhällshotande organiserad brottslighet och organiserad brottslighet i lokalsamhället med särskilt fokus på utsatta områden. Arbetet ska präglas av effektivitet och uthållighet i syfte att långsiktigt uppnå ett mer rättssäkert och tryggare samhälle.

Nationellt omfattar aktionssektionerna totalt ca 200 polisanställda. Dessa är placerade i polismyndighetens 7 regioner samt vid NOA. I samverkan med andra myndigheter genomför sektionen insatser som beslutats av Operativa rådet. Aktionssektion Bergslagen består av två grupper och de ca 20 medarbetarna sitter i Örebro.

Arbetsbeskrivning

Dina primära arbetsuppgifter kommer att bestå av:

 • Utredningsarbete
 • Ekonomiska analyser
 • Tillgångsutredningar
 • Samarbete med andra myndigheter
 • Rapportskrivande
 • Föredragningar internt och externt
 • Nationell och internationell samverkan

Stort fokus ligger på bekämpning av grov organiserad brottslighet och det finns goda möjligheter att fritt vidareutveckla tjänsten för att på bästa sätt bemöta detta.

 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • har polisexamen, akademisk examen inom ekonomi eller erfarenhet av att ha arbetat med utredning av ekonomisk brottslighet minst ett år
 • har erfarenhet av att arbeta med ekonomiska flöden och analyser eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • har erfarenhet av förhör
 • väl kan formulera dig skriftligt och muntligt i svenska och engelska
 • har B- körkort

Meriter

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet av att:

 • arbeta med ekonomiska system
 • arbeta med komplexa utredningar med flera parter
 • arbeta med utvecklingsarbete i någon form, gärna utöver avdelnings- eller sektionsgränser
 • arbeta med databaser
 • hantera större material kopplat till ekonomisk brottslighet

Personliga egenskaper

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även stora krav på högt säkerhetstänk och analytisk förmåga. För att trivas och bli framgångsrik i rollen är du noggrann och självgående.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Yvonne Nilsson, tfn: 010-567 45 32

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Åsa Lidbom, tfn: 010-567 33 54

 

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen; tfn 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Örebro

Arbetstid: Flextid, veckoplanerad

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Region Bergslagen, Utredningsenheten, Aktionssektionen, Utredningsgruppen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.bergslagen@orebro.se senast den 27 september 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A470.157/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med A470.157/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen