Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Utredare till ATK-sektionen i Kiruna, Region Nord

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder under regionpolischefen

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Norrbottens län

Utlyst

06 september 2019

Ansök senast

27 september 2019

Referensnummer

C30918/2019

Arbetsplatsbeskrivning

ATK–sektionen är placerad i Kiruna och har organisatorisk tillhörighet i Region Nord. Sektionen består av ca 6o medarbetare och har ett nationellt ansvar för landets trafiksäkerhetskameror.

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, verkligen kan göra skillnad.

Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Arbetsbeskrivning

Som utredare hos oss utreder du trafikbrott som upptäckts i samband med automatisk trafiksäkerhetskontroll (ATK). Du arbetar självständigt och aktivt med dina ärenden i samråd med förundersökningsledare. Du förväntas arbeta aktivt både enskilt och i grupp.

När du kommit in i din yrkesroll lär du dig att bedöma och föreslå utredningsåtgärder i det enskilda fallet. Förhör är en naturlig del av utredningsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • 3-årig gymnasieutbildning eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig
  • God telefon- och datorvana
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande

Det är meriterande om du har

  • Trafikutredarutbildning
  • Kunskaper i juridik
  • Erfarenhet av utredningsarbete, gärna brottsutredning
  • Erfarenhet av arbete med Polisens IT-system

Personliga egenskaper

Du skall vara serviceinriktad, intresserad av utredningsarbete och förstå vikten av objektivitet och betydelsen av balans mellan effektivitet och rättssäkerhet i utredningsarbetet. Dina viktigaste personliga egenskaper är viljan att göra rätt, förmåga till flexibilitet och social kompetens.

Vi tror att de bästa resultaten presteras av positiva medarbetare som delar med sig av sin personlighet och sina kunskaper, och som därmed bidrar till trivseln på arbetsplatsen.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Anders Kuoppa, anders.kuoppa@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Daisy Nordin, 0730738662, daisy.nordin@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Tillsvidareplacering med sex månaders provanställning

Placeringsort: Kiruna

Tillträde: Omgående

Arbetstid: Heltid, dagtid

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.  Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen