Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Utredare till trafiksektionen Region Mitt

Vi söker nu dig som vill arbeta som utredare vid trafiksektionens utredningsgrupp, med placeringsort Uppsala.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

25 september 2019

Ansök senast

23 oktober 2019

Referensnummer

C31492/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, Region Mitt har ca 2000 anställda. Regionen består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Trafiksektionen är organiserad vid den operativa enheten på regional nivå.

Trafiksektionen består av 7 grupper, varav 6 grupper arbetar med yttre verksamhet och en grupp med utredningsverksamhet och administrativa uppgifter. Från Uppsala och Västerås utgår totalt 4 grupper som består av 1 yrkestrafikgrupp från respektive ort samt 1 trafikpolisgrupp med inriktning mot mobil brottslighet från respektive ort. I Gävleborg utgår en grupp från Sandviken och en grupp från Hudiksvall, båda grupperna är uppdelade och arbetar med både yrkestrafik samt trafikpolisverksamhet med inriktning mot mobil brottslighet.

Utredningsgruppen vid trafiksektionen består av en chef, två förundersökningsledare, 6 utredare och 3 administratörer som är placerade i Uppsala, Västerås och Sandviken. Gruppen har verksamhet i hela regionen. Samverkan sker med andra enheter i och utanför polisregionen. Extern samverkan förekommer med exempelvis Trafikverket, Transportstyrelsen och Åklagarmyndigheten.

Vi söker nu dig som vill arbeta som utredare vid trafiksektionens utredningsgrupp, med placeringsort Uppsala.

Arbetsbeskrivning

Trafiksektionen utreder regionens alla dödsolyckor som sker genom trafikolycka samt sektionens egeninitierade trafik- och narkotika ärenden.

Som utredare på trafiksektionen fokuserar du på konkreta resultat, såväl kvantitativa som kvalitativa. Som utredare kommer dina primära arbetsuppgifter vara att handlägga ärenden, genom att bland annat hålla förhör, inhämta samt bearbeta dokumentation. Du kommer arbeta i ärenden dels på egen hand, men arbete i team kan också bli aktuellt vid ärenden av större omfattning.

Din placeringsort kommer att vara Uppsala men då trafiksektionen har verksamhet i hela regionen ska du därför vara beredd på att resor inom regionen kan förekomma.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som utredare på trafiksektionen söker vi dig som har/är:

• Polisexamen eller annan för funktionen lämplig bakgrund
• Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift
• Förmåga att arbeta självständigt, med god initiativförmåga, enskilt och i grupp.
• God servicekänsla och förmåga att möta många olika variationer av människor
• Analytisk, stresstålig, noggrann, flexibel och en god lyssnare.
• God förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt
• Utredningsvana
• Körkort

Meriterande:

• Akademisk utbildning inom t.ex. juridik
• Kunskaper och erfarenhet av att arbeta i Durtvå, RAR och Officeprogrammet, Power Point mm
• Erfarenhet av trafiksäkerhetsarbete
• Kunskaper om farligt gods, internationella transporter och andra yrkestrafikrelaterade ärenden

Kontaktpersoner

Marcus Svensson, Rekryterande chef: 073-0851650
Fredrik Ihlström, Gruppchef trafikbrott: 010-5675272

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST, SACO och Seko nås via växeln: 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5:2
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Utredare

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 23 oktober 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter samt varför du vill arbeta som förundersökningsledare vid trafiksektionen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9 oktober 2019.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen