Forensiker med kompetens inom datorlingvistik för IT-forensik till NFC Linköping

På NFC arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige. Vill du göra samhällsnytta och bidra till att klara upp brott? Vi söker nu en ny medarbetare med utbildning och erfarenhet inom området datorlingvistik som vill fördjupa sig inom ämnet lösenord.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

08 april 2020

Ansök senast

19 juni 2020

Referensnummer

C37310/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Informationstekniksektionen vid NFC i Linköping har en samlad kompetens inom det it-forensiska området som innefattar data, bild, video, ljud, elektronik och mobiltelefoni. Sektionen arbetar också med undersökningar av handstil, dokument och sedlar. Uppdraget är att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten, för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra analysarbetet som utförs inom hela polisen. Informationstekniksektionen består idag av ca 70 medarbetare indelat i 7 grupper som jobbar med komplexa och ofta kvalificerade ärenden. Vår målsättning är att bli internationellt ledande inom vårt område varför vi nu behöver förstärka med ytterligare spetskompetens.

Arbetsbeskrivning

Din expertis inom lingvistik kommer användas av det team du ingår i för att skapa en bild av hur lösenord och fraser väljs av individer utifrån deras bakgrund. Denna roll kommer ställa höga krav på dig att vara kreativ och vilja utforska nya områden. Arbetet kräver också att du är uthållig och metodisk i att testa nya rön och kan kommunicera dina tankar till resten av teamet där du är experten inom ditt område.

Den produkt som teamet du ingår i tar fram är metoder och arbetssätt inom området som används för att bistå det svenska rättsväsendet. Tjänsten innehåller löpande kontakt med våra kunder för att göra anpassningar efter deras behov. Omvärldsbevakning, utbildning och att hålla en hög kompetens inom området är en självklarhet. Du kommer genomgå en internutbildning inom det forensiska området.

Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom IT och brottsutredningar. Vi erbjuder en tjänst där du får jobba med utmanande och intressant problemlösning där resultatet av ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• akademisk examen på magisternivå inom relevant område
• erfarenhet inom området korpuslingvistik och nordiska språk
• erfarenhet inom området språksociologi
• goda kunskaper både i tal och skrift i det svenska och engelska språket

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:

• databashantering
• Python-programmering
• maskininlärning
• forskning och utveckling inom närliggande ämnesområden

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är drivande och lösningsorienterad, kan arbeta både självständigt såväl som i grupp, med att utveckla metoder och genomföra komplexa undersökningar. Du är metodisk och kvalitetsmedveten samtidigt som du har ett förtroendeingivande bemötande mot kund.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Mikael Johansson, telefon 010-562 84 24.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Anna Maria Hedman, telefon 076-106 11 42 eller e-post anna-maria.hedman@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
Polisförbundet Per Thollin, telefon 010-56 385 86, Saco-S Nils Hydén, telefon 010-56 282 42, ST Heléne Tapper, telefon 010-56 281 78, SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, telefon 010-56 221 10.

Övrig information

Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden har du titeln forensikeraspirant.

Anställningsform: Tillsvidare med 6 mån provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 juni -2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C37310/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Anna Maria Hedman, telefon 076-106 11 42.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen