Medarbetare inom IT och mjukvara som vill klara upp brott till NFC Linköping

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en forensiker som både vill fördjupa sig inom teknik och driva projekt. Du är engagerad, analytisk och kvalitetsmedveten. Hos oss kommer du att utvecklas med engagerade kollegor och få erfarenheter för livet.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

08 april 2020

Ansök senast

19 juni 2020

Referensnummer

C37223/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Informationstekniksektionen vid NFC i Linköping har en samlad kompetens inom det it-forensiska området som innefattar data, bild, video, ljud, elektronik och mobiltelefoni. Sektionen arbetar också med undersökningar av handstil, dokument och sedlar. Uppdraget är att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten, för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra analysarbetet som utförs inom hela polisen. Informationstekniksektionen består idag av ca 70 medarbetare indelat i 7 grupper som jobbar med komplexa och ofta kvalificerade ärenden. Vår målsättning är att bli internationellt ledande inom vårt område varför vi nu behöver förstärka med ytterligare spetskompetens.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna innebär att du utför undersökningar och analyser i samband med brottsutredningar. Du jobbar tillsammans med andra med utveckling av metoder inom området då vi ständigt måste ligga i framkant för att kunna bistå det svenska rättsväsendet. Omvärldsbevakning, kunskapsutveckling och att hålla en hög kompetens inom området är en självklarhet. Du kommer genomgå en internutbildning inom det forensiska området.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

• få ut information från mobiltelefoner, datorer, fordon och andra typer av enheter
• analysera information utifrån de frågeställningar som finns i aktuellt ärende
• medverka i arbetet inom kompetensområdet avbildning och extrahering
• vara drivande i NFCs processansvar inom området avbildning extrahering
• dokumentera och redovisa utförda undersökningar till uppdragsgivare
• vid behov vittna i en pågående rättsprocess
• utbilda andra inom rättsväsendet inom ditt kunskapsområde

Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom IT och brottsutredningar. Vi erbjuder en tjänst där du får jobba med utmanande och intressant problemlösning där resultatet av ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle.

Kvalifikationer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• högskoleutbildning inom företrädesvis datavetenskap, mjukvara, IT-forensik/informationssäkerhet eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevant
• mycket goda IT-kunskaper
• erfarenhet av att driva IT- eller förändringsprojekt
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:

• projektledning
• goda kunskaper om vanligt förekommande operativsystem, som Windows,
Android, iOS, Linux, Mac
• IT-forensiskt arbete
• IT-säkerhetsarbete

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är drivande, har en känsla för problemlösning och vill vara med och lösa brott. Du arbetar både självständigt såväl som i grupp med att utveckla metoder och genomföra komplexa undersökningar. Du tar dig an problemställningar på ett analytiskt sätt och med din sakkunnighet kommer du fram till lösningar på dessa. Du är även noggrann och kvalitetsmedveten.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Mikael Johansson, telefon 010-562 84 24.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Anna Maria Hedman, telefon 076-106 11 42 eller e-post anna-maria.hedman@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
Polisförbundet Per Thollin, telefon 010-56 385 86, Saco-S Nils Hydén, telefon 010-56 282 42, ST Heléne Tapper, telefon 010-56 281 78, SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, telefon 010-56 221 10.

Övrig information

Enligt gällande lagstiftning, kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Anställningen:
Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden har du titeln forensikeraspirant.

Anställningsform: Tillsvidare med 6 mån provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker, NFC, Informationsteknik, Mjukvaruforensik

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 juni -2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C37223/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Anna Maria Hedman, telefon 076-106 11 42.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen