Civil utredare till bedrägeribrottsgruppen i PO Västerbotten, placeringsort Umeå

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en utredare till bedrägeribrottsgruppen i PO Västerbotten.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västerbottens län

Utlyst

02 juli 2020

Ansök senast

09 augusti 2020

Referensnummer

C40231/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord omfattar fyra län som täcker 55 procent av Sveriges hela yta och sträcker sig från kust till fjäll, från midnattssol till snö, från städer till glesbygd. Polisregion Nord har ca 2000 anställda och består av fyra polisområden, varav Polisområde Västerbotten är ett av dem. PO Västerbotten omfattas av femton kommuner och är organiserat i tre lokalpolisområden; Umeå, Skellefteå och Södra Lappland. Bedrägeribrottsgruppen i Västerbotten består idag av 7 medarbetare med funktioner som gruppchef, förundersökningsledare samt utredare. Gruppen är idag fördelad på två orter, Umeå och Skellefteå där vi nu söker en utredare med placeringsort i Umeå.

Arbetsbeskrivning

Brott av ekonomisk karaktär är i ständig förändring och den kategori av brott som snabbast ändrar format. Detta gör utredarrollen dynamisk och spännande då vi genom eget aktivt arbete och utbildningar ständigt lär oss nya sätt att nå resultat.

Arbetet som utredare innebär att både självständigt och i grupp handlägga och utreda brottslighet av ekonomisk karaktär. Detta arbete sker under ledning av förundersökningsledare från Polismyndigheten eller Åklagarmyndigheten. Arbetet som utredare utgör en länk i hela den brottsutredande processen. En del av arbetet som utredare innebär att du, efter grundlig introduktion och utbildning, håller förhör med målsägande, vittnen och misstänkta personer.

Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och företag inom och utom Sverige. Utredaren samarbetar med andra aktörer i brottsutredningsprocessen, dessa är exempelvis personal som arbetar med informationsinhämtning, spaning och hemliga tvångsmedel samt analytiker. I arbetsuppgifterna ingår även andra utredningsåtgärder, bland annat att hantera frihetsberövade, dokumentera tvångsåtgärder och begäran om olika tekniska undersökningar. I arbetet ingår också att sammanställa komplex information för presentation till bland annat åklagarmyndigheten och rätten.

Som utredare är du behjälplig för polisområdet och behöver vara beredd, utifrån verksamhetens behov, att även driva och utreda ärenden av annan beskaffenhet och brottstyp. Då gruppen har ansvaret för bedrägeribrotten i hela polisområdet så förkommer det resor inom Västerbottens län.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

  • Har eftergymnasial utbildning inom områdena kriminologi, juridik, ekonomi, beteendevetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.
  • B-körkort för manuell växel då resor inom länet förekommer.
  • Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan (i prioriterad ordning) även:

  • Har erfarenhet av utredningsarbete inom myndighet eller annan rättsvårdande verksamhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Har erfarenhet av utredningsarbete av ekonomisk karaktär.
  • Mycket goda kunskaper i engelska skriftligen.
  • Kan kommunicera på ett av de större språken från Mellanöstern, ex arabiska eller persiska.

 
Vi kommer även lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Då rollen innebär mycket samverkan inom den egna arbetsgruppen samt övriga instanser ser vi det som en självklarhet att du kan samverka med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även krav på hög flexibilitet då din vardag kommer vara föränderlig och för att trivas och bli framgångsrik i rollen är du trygg i att även arbeta självständigt med stort eget ansvar. Vidare kommer du sammanställa och analysera stora mängder material vilket förutsätter att du är analytiskt lagd.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Oscar Berglund - 010-5682237, oscar.berglund@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Emilia Höglund – 073-394 82 19, emilia.hoglund@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Umeå

Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Utredare, Region Nord, Polisområde Västerbotten

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den xx 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg