Samordnare till underrättelsesektionen i Linköping, Region Öst

Är du redo för en större uppgift? vi söker nu samordnare till Underrättelsesektionen i Linköping.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

17 december 2020

Ansök senast

29 januari 2021

Referensnummer

A711.406/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Underrättelsetjänsten är placerad på regionsnivå direkt under regionpolischefen och leds av en regionchef. Sektionens medarbetare finns utplacerade i regionen och arbetet leds direkt av gruppchefen på orten.

Vi söker nu en underrättelsesamordnare för en tillsvidareanställning med placering i Linköping.

Arbetsbeskrivning

I uppdraget som Underrättelsesamordnare kommer du ingå i eller vara adjungerad i lokalpolisområdets ledningsgrupp där du delger underlag för beslut till ledningsgruppen. Vara kontaktperson och ansiktet utåt, vara på utsättningar för att delge yttre personal information.

I dina arbetsuppgifter som Underrättelsesamordnare ingår att sammanställa hot- och riskanalyser. Du ska vidare göra analyser av brottsmönster, kriminella grupperingar och/ eller specifika aktörer och utifrån detta bygga egna operativa rapporter inom ditt ansvarsområde. Dessutom ingår i din roll att du ska presentera resultatet till beställaren på ett visualiserat sätt. Som Underrättelsesamordnare arbetar du ofta som en av flera i ett ärende eller i ett team. Arbetet kan också bedrivas helt självständigt och omfattar då ett ansvar för alla delmomenten i underrättelseprocessen.

Kvalifikationer

Ska krav:

  • Du som söker är polis eller har en utbildning med fördel inom beteendevetenskap, statsvetenskap, ekonomi alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal såväl som i skrift i svenska.
  • Har en god datorvana där du främst hanterar de vanligaste programmen i Officepaketet.
  • B-körkort.

Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av handläggning från statlig verksamhet
  • Erfarenhet av utredning
  • Erfarenhet av Polisens interna datasystem

Personliga egenskaper:

Du ska ha förmåga att kritiskt värdera information från flera källor och ta fram specifika fakta i syfte att utveckla och testa hypoteser. I arbetet ingår även att du ska ha förmåga att avgöra betydelsen av varje enskild information, dra slutsatser, bedöma samband mellan ett antal variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet, vilket kräver god analytisk förmåga.

För att du ska trivas på arbetet måste du vara noggrann och ha ordningssinne, vara initiativrik, inneha en utpräglad servicekänsla samt kunna hantera flera bollar i luften samtidigt. Du ska ha god samarbets- och kontaktförmåga och ha lätt för att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort mått av eget ansvar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Kommissarie Ronald Malmqvist, Underrättelsegruppen i Östergötland, tel. 070-626 80 94


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Marie Wilen, marie.wilen@polisen.se

 

Fackliga företrädare

SEKO Polisen nås via 11414
Ove Callheim, SACO med telefon 11414
Kerstin Sjöberg, Polisförbundet Region Öst 010-56 66 238
Nina Wenegård ST 0730-66 41 92

Övrig information

Placeringsort: Linköping

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nrA711.406/2020, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på
www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka in din ansökan till mailadressen jobb.ost@polisen.se, glöm inte att skriva in referensnumret för tjänsten du söker i ämnesraden. 

Sök jobbet

Ansök via e-post