Analytiker till Operativt stöd PO Nord, Region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

12 februari 2020

Ansök senast

25 februari 2020

Referensnummer

C35502/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 7 000 anställda. Regionen består av fyra polisområden City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Nord omfattar 14 kommuner samt västra delarna av Stockholms stad. Antal boende i polisområdet är nära 900 000 fördelade i tätorter, skärgård och landsortsbebyggelse. Polisområdet består av sju lokalpolisområden och sex utredningssektioner och ett polisområdeskansli. Sammanlagt arbetar ca 1 500 polisanställda i polisområde Nord. 

Sektionen för Operativt stöd har som uppdrag att förse utredningsverksamheten på polisområde- och lokalpolisområdesnivå med olika stöd- och specialistuppgifter inom ramen för förundersökning. Till exempel beslagshantering, godspaning, operativa analyser, tillgångsutredningar, förhörsutskrifter, multimediahantering och utredningsstöd i jourmiljö.

Arbetsbeskrivning

Som analytiker i förundersökningar kommer du att arbeta med att bearbeta och analysera stora informationsmängder i syfte att se samband och hitta spår/mönster. Dessa mönster kommer skapa en överblick över aktuellt ärende som i sin tur ger underlag för inriktningar och beslut i främst utredning av grova brott. Du kommer arbeta i nära samarbete med utredare och spanings- eller förundersökningsledare. Tidvis kommer du att ingå i utredningsteam och där aktivt delta i utredningsarbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Skriva rapporter och presentera analyser för utredare och åklagare
 • Utifrån stora mängder information kartlägga händelseförlopp för att hitta en eller flera gärningsmän
 • Kommunikationsanalyser/Analyser av basstationstömningar

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom arbetsområdet alternativt annan utbildning eller erfarenhet inom arbetsområdet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av att inhämta, analysera och bereda information
 • Erfarenhet av muntliga och skriftliga presentationer
 • Mycket goda kunskaper i Excel och goda kunskaper i Powerpoint
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift                                        

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av Analysts Notebook
 • Erfarenhet av databashantering, tex iBase
 • Erfarenhet av kartverktyg, t.ex. Geo Time eller ArcGIS
 • Erfarenhet av att visualisera komplex information på ett lättförståeligt sätt
 • Arbetat med operativ analys
 • Erfarenhet av utredningsarbete

Vi ser att du har ett öppet förhållningssätt och trivs med att samarbeta i grupp samtidigt som du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt. Det är viktigt att du är flexibel och kan hantera tempoväxlingar då omprioriteringar är vanliga och du kommer behöva arbeta med flera arbetsuppgifter och/eller projekt samtidigt. Du har god förmåga att presentera ditt analysresultat, både muntligt och skriftligt då arbetet kräver att du presenterar det för berörda parter. Vi ser också gärna att du är utvecklings- och förändringsbenägen, samt har en social säkerhet, och lätt för att etablera och vidmakthålla nya kontakter. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Fredrik Nelson, 070-895 15 05.
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Andrea Uddman, 073-076 37 31.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Solna
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker, Region Stockholm, PO Nord, Operativt stöd 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25 februari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen