Är du vår nya fastighetsstrateg som vill utforma morgondagens polisstation?

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Ekonomiavdelningen

Län

Stockholms län, Västra Götalands län

Utlyst

05 februari 2020

Ansök senast

19 februari 2020

Referensnummer

A061.492/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Ekonomiavdelningen ansvarar för Polismyndighetens finansiella styrning inklusive miljöledning, lokalförsörjning, service, inköpsverksamhet samt ekonomienheterna inom en polisregion eller en avdelning. 

Enheten för lokalförsörjning ansvarar för myndighetens lokalbestånd som för närvarande uppgår till ca 1,2 miljoner kvm och har en årlig hyreskostnad om ca 2 miljarder kr. Enhetens funktion är att tillhandahålla ändamålsenliga, flexibla och kostnadseffektiva lokaler till myndighetens olika verksamheter. Enheten ingår i polismyndighetens nationella ekonomiavdelning. 

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Arbetsbeskrivning

Som fastighetsstrateg vid lokalförsörjningsenheten ska du, tillsammans med strategigruppen, driva polismyndighetens utveckling av det strategiska lokalförsörjningsarbetet så att det svarar mot framtidens lokalbehov. Du har ett övergripande perspektiv gällande lokalprocesserna, en samlad överblick över lokalbeståndet och din uppgift blir att arbeta långsiktigt för en effektiv lokalanvändning kopplat till verksamhetsutveckling, uppsatta mål samt demografiska förändringar. I rollen som fastighetsstrateg har du ett särskilt ansvar för omvärldsbevakning, både internt och externt, samt att omsätta information till hur det påverkar lokalförsörjningsenhetens strategier, planer och metoder. Du ska arbeta för en kulturförändring inom polismyndigheten i samband med lokalförändringar för att bidra till en positiv verksamhetsutveckling.  

Tillsammans med strategigruppen ska du ta fram och vidareutveckla övergripande strategier och arbetsmetoder för myndighetens lokalförsörjning. Du bevakar att lokalplaneringsprocesserna hanteras enligt fastställda riktlinjer och styrande principer samt att de säkerställer ett övergripande perspektiv på lokalförsörjning. 

Som fastighetsstrateg ska du även vara ett stöd till övriga sektioner och grupper inom lokalförsörjningsenheten i deras utveckling framåt för att säkerställa kvalitet, kostnadseffektivitet och enhetlighet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

  • Har en akademisk utbildning/examen som arbetsgivaren bedömer relevant.
  • Har flera års aktuell erfarenhet av strategiskt arbete med lokalförsörjningsfrågor
  • Har erfarenhet av omvärldsanalyser
  • Arbetat med större utvecklings- eller förändringsprojekt
  • Har mycket goda kunskaper i både tal och skrift i svenska.

 i ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • Har erfarenhet av arbete med lokalfrågor inom offentlig verksamhet 

Vi söker dig som är kommunikativ och lyhörd och har lätt för att etablera och utveckla goda relationer. Du ser till helheten och enhetens övergripande uppdrag. Du har förmågan att förstå verksamhetens utvecklingsbehov och hur lokalförsörjningsenheten kan underlätta den utvecklingen. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Emma Svensson, tfn 010- 56 553 48

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Hannele Suuronen, hannelesuuronen@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh/SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Antingen Stockholm eller Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare lokalförsörjning 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 2020-02-19. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A061.492/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A061.492/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen