Fordonstekniker

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Ekonomiavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

14 februari 2020

Ansök senast

04 mars 2020

Referensnummer

C35578/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Serviceenheten ingår i ekonomiavdelningen som är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Enheten ska ha det samlade ansvaret för funktionerna fordonsservice, lokalvård, polisens miljöledning och utbildningsservice. I uppdraget ingår att samordna, utveckla och effektivisera verksamheten inom respektive ansvarsområde. 

Fordonsservice ansvarar för all service och underhåll av Polismyndighetens samtliga fordon. Service och reparationer köps även som tjänst. Egna verkstäder finns på flera orter. Den dagliga fordonsvården ansvarar Polismyndighetens regioner för.

Arbetsbeskrivning

I rollen som fordonstekniker tillhandahåller du service och reparation av Polismyndighetens fordon. Du ansvarar även för att fordonen förses med rätt däck för respektive årstid samt transport av fordon till bilprovning och verkstad. 

Majoriteten av arbetstiden kommer man att arbeta med hundfordon, därför måste du kunna vara och arbeta i en miljö där hundar vistas.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • relevant gymnasial eller eftergymnasial utbildning (fordonsprogrammet, utbildad fordonsmekaniker eller liknande utbildning) eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • minst 2 års erfarenhet, i närtid, av service och reparation av fordon från Volvo eller Volkswagenkoncernen
  • erfarenhet av att arbeta med diagnosinstrument
  • erfarenhet av arbete med bilelektronik
  • goda kunskaper i svenska, tal och skrift 
  • körkort B 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • utbildning i bilelektronik 
  • körkort A
  • erfarenhet av service och reparationer av motorcyklar

Som person är du öppen med en utpräglad servicekänsla och en god kommunikationsförmåga. Du har lätt för att samverka och samarbeta med andra. Arbetet är till stor del självständigt och förutsätter att du är ansvarstagande och noggrann. Som person verkar du i enlighet med polisens medarbetarpolicy där man företräder Polismyndigheten och stärker förtroendet hos allmänheten. Du behöver ha förmåga att kombinera effektivitet, engagemang och tillgänglighet i arbetet. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är flexibel, initiativtagande och kan se helheten i fordonshantering.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Anders Axén, tfn 070-530 96 52

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Felicia Flyckt, felicia.flyckt@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh/SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm, Solna. Arbete på andra serviceplatser i Stockholm kan förekomma
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Funktion: Fordonstekniker, Ekonomiavdelningen, Serviceenheten

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 4 mars 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen