Forensiker inom dokumentundersökningar till NFC Linköping

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu två nyfikna, produktions- och målinriktade forensiker till dokumentanalysgruppen. Hos oss kommer du att utvecklas och få erfarenheter för livet med engagerade och trevliga kollegor.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

28 februari 2020

Ansök senast

17 april 2020

Referensnummer

C35997/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Informationstekniksektionen
Informationstekniksektionen arbetar bland annat med undersökningar av dokument, sedlar och handstil. Sektionens uppdrag vid NFC i Linköping är även att ha en samlad kompetens inom det it-forensiska området som innefattar bland annat data, bild, video, ljud, elektronik och mobiltelefoni. Uppdraget inom informationsteknik är att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten, för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra analysarbetet som utförs inom hela polisen. Informationstekniksektionen har cirka 70 medarbetare indelat i fem grupper.

Arbetsbeskrivning

På NFC finns ett internt utbildningsprogram som syftar till att ge den anställde dels generell kunskap om forensik, dels kunskap inom det specifika ämnesområdet.

Arbetsuppgifterna innebär utvecklande och stimulerande problemlösning med analytiska utmaningar och ett kontinuerligt lärande. I huvudsak består arbetet av att utföra undersökningar av olika dokument/ värdehandlingar såsom pass och ID-handlingar för att avgöra dess äkthet, men också undersökningar av andra mer udda dokument. Vid dessa undersökningar används avancerad optisk teknik.

Övriga arbetsuppgifter:

• redovisa erhållna resultat till uppdragsgivare, både nationellt och internationellt
• delta i internationellt samarbete samt projektarbete inom området
• hålla utbildning för poliser, åklagare m.fl.
• kontakter med uppdragsgivare inom rättsväsendet och vid behov svara som sakkunnig i domstolsförhandlingar
• andra i gruppen förekommande arbetsuppgifter

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har:
• akademisk examen på magister-/masternivå, gärna med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
• minst 3-års arbetslivserfarenhet
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift, då det i arbetsuppgifterna ingår att dokumentera och redovisa utförda undersökningar
• goda kunskaper i det engelska språket, både i tal och i skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

• kunskap om och erfarenhet av modern grafisk teknik
• erfarenhet av utredande arbete
• erfarenhet av internationellt arbete
• intresse av informationsteknik, exempelvis biometri eller elektronik
• erfarenhet av ISO-certifierat kvalitetsarbete

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på mycket god samarbetsförmåga men också förmåga att arbeta självständigt samt att du är ansvarsfull, noggrann och analytisk. 

Arbetet kräver förmåga att urskilja detaljer samt ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende.

Inför anställningen kommer anlagstest angående detaljseende att tillämpas.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Om du har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Heléne Andersson, gruppchef, telefon 010-562 84 11.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Anna Maria Hedman, HR-konsult, telefon 076-106 11 42.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:

Nils Hydén, Saco-S, telefon 010-56 282 42
Per Thollin, Polisförbundet, telefon 010-56 383 00
Heléne Tapper, ST, telefon 010-56 281 78
Ehrenfried Jäschke, SEKO Polisen, telefon 010-56 221 10

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med 6 mån provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker, NFC, Informationsteknik, Dokumentanalys

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C35997/2020, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Anna Maria Hedman, telefon 076-106 11 42.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen