Handläggare för intern säkerhet till polisområde Stockholm syd

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

11 februari 2020

Ansök senast

25 februari 2020

Referensnummer

A072.454/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 7 000 anställda. Regionen består av fyra polisområden inklusive Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Stockholm syd är Sveriges största polisområde och förutom de åtta lokalpolisområdena är området uppdelat i olika sektioner samt ett områdeskansli. Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare. Området spänner från storstad till mindre kommuner med småstadskaraktär, från landsbygd och skärgård till publika arenor och knutpunkter för alla trafikslag.

Områdeskansliet har till uppgift att stödja områdesledningen avseende operativ koordinering, förvaltning och uppföljning av verksamheten. En del av kansliets uppdrag är att samordna vissa sakfrågor för att stödja gemensamma verksamhetsgrenar.

En av kansliets grupper är inriktade på den interna säkerheten och är lokalt ansvariga för system och gemensamma rutiner för skydd av egendom, utrustning och information.

Vi söker därför nu dig som vill arbeta som handläggare för intern säkerhet vid områdeskansliet i polisområde Stockholm syd! Placering i antingen Västberga eller Flemingsberg. Vänligen specificera i din ansökan vilken placering du är mest intresserad av.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare för intern säkerhet är din huvuduppgift att upprätthålla hög intern säkerhet och utveckla de rutiner som redan finns. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

 • vara huvudansvarig för polisområdets skjutbanor
 • vara huvudansvarig för polisområdets förvaring av tjänstevapen och förstärkningsvapen
 • hantera inpasseringssystem och behörigheter och därigenom se till att obehöriga inte tränger sig in i lokalerna
 • hantera larmsystem och bidra till att skalskyddet fungerar på ett tillfredsställande sätt
 • hantera övervakningssystem och vid behov sammanställa övervakningsfilm
 • administrera och samordna av RAKEL (polisens kommunikationssystem)
 • vara projektledare eller bidra i olika projekt vid ombyggnationer av lokaler och samtidigt bevaka att god intern säkerhet beaktas
 • bidra till att brandskyddsarbetet upprätthålls
 • ledsaga extern personal så som hantverkare, projektledare m.m.
 • om du har erfarenheten kan det också förekomma arbetsuppgifter som skjutinstruktör där du genomför övningsskytte och kompetensprov för de som inte omfattas av POLKON-utbildningarna

Som medarbetare vid områdeskansliet kommer du vara en stor del av den helhet som utgör förvaltningen av Sveriges största polisområde. Du behöver vara beredd att kunna stödja verksamheten på fler områden.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • har gymnasieexamen, eller motsvarande
 • har minst två års arbetslivserfarenhet av arbete inom teknik, IT eller säkerhet exempelvis inom kameraövervakning, inpasseringssystem eller lås och larm. Alternativt liknande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
 • har B-körkort
 • har god datorvana och vana att arbeta med olika IT-system
 • har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • har kunskaper i övervakningssystem som hanterar bild och film
 • har vana att hantera vapen
 • har kunskap i polisens interna system
 • är utbildad skjutinstruktör och kan genomföra övningsskytte och kompetensprov
 • har dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som listade i arbetsbeskrivningen inom en större myndighet/organisation
   

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett stort intresse för den interna säkerheten och för att utveckla hållbara och långsiktiga rutiner för vårt sakområde. För att klara av rollen behöver du därför ha ett högt säkerhetsmedvetande där du är noggrann och innovativ i ditt arbetssätt. Vårt arbete ställer höga krav på service till våra medarbetare i PO Stockholm syd och god förmåga att samarbeta med andra internt och externt. Förutom detta förutsätter arbetet att du är stresstålig och flexibel då det stundvis är mycket som händer samtidigt och nya förutsättningar att förhålla sig till.  

Vi värdesätter även ditt engagemang och din sociala kompetens!

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Pia Lind, 073 331 51 25


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Carolina Frisk, 010 56 37 541 / carolina.frisk@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Samtliga nås alla via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Västberga eller Flemingsberg, polisområde Stockholm syd

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Handläggare, Intern Säkerhet, Områdeskansliet

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 25/2 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A072.454/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A072.454/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen