Laborant till NFC i Linköping- Vikariat

Är du redo för en större uppgift? Vi söker en produktionsinriktad laborant till Biologisektionen vid NFC i Linköping. Hos oss kommer du få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

12 februari 2020

Ansök senast

03 mars 2020

Referensnummer

C35306/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför vi forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Vi verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Som processägare ansvarar vi för den forensiska processen inom polisen, från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att bedriva strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Det gör vi i nära samarbete med såväl nationella operativa avdelningen, Noa, och polisregionerna, som med externa samarbetspartners både i Sverige och utomlands. Vi agerar också expertstöd och bedriver utbildning. I dag är vi drygt 500 medarbetare, men då hela verksamheten är inne i en expansiv utvecklingsfas räknar vi med att vara omkring 600 vid årsskiftet 2020-2021. Vi har tolv driftställen, från Umeå i norr till Malmö i söder. Vårt största laboratorium och vårt avdelningskansli finns i Linköping.
Biologisektionen vid NFC i Linköping handlägger ärenden med avseende på DNA-undersökning. Sektionen består idag av ca 120 medarbetare. Vi söker nu en produktionsinriktad laborant för ett vikariat.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna kan bland annat komma att bestå av:

 • extraktion av DNA från biologiska spår, både med automatiserade och manuella metoder
 • kvantifiering av DNA med realtids-PCR
 • amplifiering av DNA med olika kommersiella PCR-system
 • mottagning och registrering av personärenden
 • lösningsberedning
 • underhåll av instrument
 • samt andra vanligt förekommande laboratoriegöromål

Kvalifikationer

KRAV

Vi söker dig som har:

 • vid anställningstillfället en färdig treårig akademisk examen, med huvudsaklig inriktning mot molekylärbiologi, eller motsvarande efterfrågad kompetens förvärvad på annat sätt. Lämplig bakgrund är t.ex. högskoleingenjör, biomedicinsk analytiker, medicinsk biologi
 • goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
 • goda kunskaper i det engelska språket, både i tal och skrift 

Arbetet kräver ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende.


MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

 • vitsordad erfarenhet av motsvarande rutinbetonade/produktionsinriktade arbetsuppgifter i närtid, dock max 2 år tillbaka
 • god pipetteringsvana


PERSONLIGA EGENSKAPER

Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, att du har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat.


Därför söker vi dig som:

 • har god kommunikationsförmåga och trivs i att verka i en lärande miljö
 • har god samarbetsförmåga
 • kan arbeta såväl självständigt och som i grupp
 • är ansvarsfull, noggrann och pålitlig
 • har god prioriteringsförmåga och kvalitetsmedveten
 • är produktionsorienterad och trivs med rutinarbete


Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Då arbetet kräver ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende kommer ett test genomföras i samband med intervjun.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Carina Ansell, gruppchef DNA-analys 1, Biologisektionen tfn 010-56 28 111


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-administratör:

Anna Billengren, anna.billengren@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00

Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42

Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78

SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10.

Övrig information

Anställningsform: Tidsbegränsad, vikariat t.o.m. 2020-12-31
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid (5:2)
Tillträde: 2020-06-01 eller enligt överenskommelse
Funktion: Laborant, NFC, Laboratorieenheten, Biologisektionen

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3 mars 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C35306/2020, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen