OPEX söker utredningsadministratör i jourmiljö PO Nord, Region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

07 februari 2020

Ansök senast

17 februari 2020

Referensnummer

C35375/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 7 000 anställda. Polisområde Nord omfattar 14 kommuner samt västra delarna av Stockholms stad. Antal boende i polisområdet är nära 900 000 fördelade i tätorter, skärgård och landsortsbebyggelse. Polisområdet består av sju lokalpolisområden och sex utredningssektioner och ett polisområdeskansli. Sammanlagt arbetar ca 1 500 polisanställda i polisområde Nord. 

Sektionen för Operativt stöd har som uppdrag att förse utredningsverksamheten på polisområde- och lokalpolisområdesnivå med olika stöd- och specialistuppgifter inom ramen för förundersökning. Till exempel utredningsstöd i jourmiljö, godspaning, operativa analyser, tillgångsutredningar, förhörsutskrifter, multimediahantering och hantering av beslagtaget gods. 

Vi söker nu dig som vill ha en arbetsplats som erbjuder samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottligheten i samhället. Som anställd inom Polismyndigheten kommer du bli en del av en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom Polisen agerar du för likabehandling, vilket är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för Polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende.

Vill du vara en del av en engagerad och innovativ grupp medarbetare som stödjer ingripandeverksamheten, jourutredare och jourförundersökningsledare med administration.  Då kan det här vara något för dig!

Arbetsbeskrivning

OPEX arbetar för att ge utredningsstöd i direkt anslutning till att patruller inkommer för avrapportering och vi bistår därefter i det utredningsarbete som tar vid i jourmiljön. Vårt arbete syftar till att genom operativt administrativt stöd frigöra tid för yttre och inre brottsbekämpning. Gruppen ger utredningsadministrativt stöd inom förundersökningens olika delar. Exempel på arbetsuppgifter är inre spaning, stöttning-, samt beställning av forensiska undersökningar, förhör, fotografering, spårhantering, anmälningsupptagning och hantering av beslag. På OPEX lägger vi fokus på det medarbetardrivna arbetet för vilket behövs både vilja och förmåga att bidra till en reflekterande miljö. En miljö som stimulerar till lärande av både individ och verksamhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

  • Gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Minst ett års dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med service och administration
  • Goda datorkunskaper samt i digitala verktyg
  • Mycket goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har: 

  • Erfarenhet av att bemöta människor i utsatta situationer
  • Erfarenhet av att ge personlig service, t.ex. via kundmöte, reception eller i annan rådgivande funktion
  • Erfarenhet av att ha arbetat i team
  • B-Körkort 

Personliga egenskaper 

Uppdraget är varierande, till både arbetsuppgifter och tempo, det gör att egenskaper som flexibilitet och förmåga att prioritera är viktiga. Du är noggrann och har lätt för att byta fokus och hjälpa till där det behövs i verksamheten. I rollen är det även viktigt att du tycker om, och har en väl utvecklad förmåga, att ge service då rollen kräver att du proaktivt söker teamarbete både med oss i OPEX och med de medarbetare och grupper som vi stödjer. Du är social, ödmjuk och utåtriktad. För att trivas i rollen krävs att du är en nyfiken och kreativ person som är en del av ett löpande utvecklingsarbete. Du behöver också känna dig bekväm med självständigt arbete i enskilda uppdrag. Som person respekterar du allas lika värde, skapar förtroende och har en tydlig etisk kompass. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Mimmi Elving Gruppchef OPEX, 0722 30 43 69 eller mimmi.elving@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Andrea Uddman, 073-076 37 31.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Solna
Arbetstid: Periodplanerad*
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Administratör, Region Stockholm, PO Nord, Operativt stöd, Utredningsgrupp 42 

*Periodplanering innebär att arbetstiden är planerad på en åttaveckorslista där arbetstiderna är under dag, kväll, halvnatt och veckoslut. Arbetstiderna riktas mot de tider som behovet av stödåtgärder i jourmiljö är som störst varför arbetet innebär oregelbundna arbetstider.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 februari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen