Presstalespersoner till kommunikationsavdelningen i Örebro

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en ny medarbetare med funktion som presstalesperson till Kommunikationsavdelningen, på kommunikationsenheten i polisregion Bergslagen.

Organisation

Kommunikationsavdelningen

Län

Örebro län

Utlyst

04 februari 2020

Ansök senast

21 februari 2020

Referensnummer

A062.198/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Kommunikationsavdelningen är en av de nationella avdelningarna med verksamhet i hela landet. Vi leder och samordnar Polismyndighetens kommunikationsarbete och ska vara ett proaktivt strategiskt och operativt stöd för hela myndigheten. Polisregion Bergslagen består av Örebro, Dalarna och Värmlands län. Placeringen är på regionens huvudort Örebro.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta som presstalesperson i polisregion Bergslagen. Du arbetar nära vakthavande befäl vid regionledningscentralen (RLC) som fördelar uppdrag till stora delar av polisens ingripandeverksamhet samt leder och planerar större händelser i hela regionen. Vid en särskild händelse ingår du och leder kommunikationsarbetet.

I arbetet fungerar du som kontakt mellan polisen och media i framför allt akuta och pågående händelser. Du uttalar dig i ärenden för hela regionen samt uppdaterar vår hemsida polisen.se med händelsenotiser, planerar kommunikation och tar fram budskap och talepunkter. Det kan förekomma tjänstgöring som presstalesperson på plats vid uppmärksammade händelser samt uppdrag att kalla till och hålla presskonferenser.

I rollen ingår också att uppdatera i digitala kanaler, skriva artiklar, planera proaktiv brottsförebyggande kommunikation, omvärldsbevaka, medieträna och coacha medarbetare i mediefrågor samt bistå i kommunikationsavdelningens övriga arbete.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • högskoleutbildning inom journalistik, media, kommunikation eller motsvarande som arbetsgivare bedömer som likvärdigt
  • erfarenhet som kommunikatör eller journalist alternativt polisutbildning kombinerat med erfarenhet av kommunikations- och mediefrågor
  • lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt har vana av redaktionell texthantering och nyhetsvärdering 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • har erfarenhet av arbete med mediehantering inom polisiär eller liknande verksamhet
  • är van att arbeta i digitala kanaler
  • är van att agera rådgivare i mediefrågor och coacha andra som ska medverka i media 

Arbetet ställer stora krav på din förmåga att hantera stress. Du har förmåga att arbeta självständigt och kan fatta balanserade beslut även under pressade förhållanden. Du arbetar effektivt och har enkelt för att ta fram det viktigaste och mest relevanta ur en händelse. Vi är en händelsestyrd verksamhet så du har en förmåga att växla mellan planerat och händelsestyrt arbete och mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter. Vi söker dig som är en lagspelare som inte tvekar att hjälpa till där det behövs. Du är ansvarstagande och delar med dig av erfarenheter, kunskaper och idéer. Du har förmågan att tänka långsiktigt och proaktivt och företräder myndigheten på ett förtroendeingivande sätt.

Eftersom du kommer arbeta i medborgarnas tjänst är det viktigt att du förstår vidden av det förtroendeskapande arbete det innebär att arbeta med kommunikationsfrågor hos polisen. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Petra Sjölander, tf kommunikationschef Bergslagen, tfn 070-298 55 36 

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Caroline Näsman, caroline.nasman@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh/SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningen:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Veckoplanering. Tjänstgöring omfattar skiftestjänstgöring även röda dagar, kvällar och helger samt 24h beredskapstjänstgöring enligt schema
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 21 februari 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A062.198/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A062.198/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.  

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen