Processutvecklare till Rättsavdelningen, enheten för förvaltningsrätt, Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

10 februari 2020

Ansök senast

02 mars 2020

Referensnummer

C35391/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är indelad och organiserad i polisregioner och nationella avdelningar. Polisregionerna har helhetsansvar för polisverksamheten inom ett angivet geografiskt område. Ansvaret omfattar bland annat utredningsverksamhet, brottsförebyggande verksamhet och service. De nationella avdelningarna tillgodoser verksamhetens och ledningens behov av strategisk styrning, verksamhetsnära stöd och stöd av mer administrativ karaktär. Rättsavdelningen är en nationell avdelning och har drygt 700 anställda. Avdelningen består av ett kansli, Enheten för rättslig styrning och stöd, Enheten för förvaltningsrätt, Informationsförvaltningsenheten samt sju regionalt placerade rättsenheter. 

Enheten för förvaltningsrätt (EFR) fullgör chefen för rättsavdelningens processansvar avseende det förvaltningsrättsliga området. Det innebär i praktiken att enheten arbetar med att uppmärksamma förändringsbehov, utvecklar styrdokument, projektleder arbeten och insatser som är kopplade till processtyrningen, samt leder samverkansforum inom det förvaltningsrättsliga området. Vid EFR finns fyra huvudsakliga processområden; Id-handlingar, Ordnings & säkerhet, Vapen samt Bevakning. 

Utöver processansvaret har EFR ett verksamhetsansvar som till stor del innebär att ge stöd i principiellt viktiga sakfrågor inom det förvaltningsrättsliga området. Det kan t.ex. röra passhantering, offentliga tillställningar, vapens lämplighet eller ordningsvaktsfrågor. Vi samverkar nära de regionala rättsenheterna samt de nationella enheterna inom rättsavdelningen. 

Nu söker vi dig som vill jobba som processutvecklare hos oss!

Arbetsbeskrivning

Vid EFR tror vi på att utmana det oförändrade läget. Vi tror på att tänka annorlunda och vi tror att vi kan göra stor skillnad för hur Polismyndigheten uppfattas av allmänheten. Genom att utöva processansvaret för det förvaltningsrättsliga området inom Polismyndigheten leder vi arbetet mot det vi ser framför oss. 

Som processutvecklare hos EFR har du ständigt ett nationellt perspektiv och du ska verka för koordinering av utvecklingen inom det förvaltningsrättsliga området för hela Polismyndigheten. Dina arbetsuppgifter innebär att du arbetar för att det förvaltningsrättsliga arbetet är ändamålsenligt, effektivt, flexibelt och etablerat. Du ska kontinuerligt bevaka att effektiviseringar kan möjliggöras, att gränsdragningar mot andra ansvarsområden görs och att vi hela tiden strävar mot de mål vi satt upp att nå. Du ska arbeta i nära kontakt med andra funktioner, verksamheter och avdelningar i syfte att nå de mål som är uppsatta för enheten. Tillsammans med dina arbetskamrater ska du utveckla verksamheten till någonting bättre än vad den tidigare var. Din närmsta chef är gruppchefen och du arbetar nära processledaren som har ett utvecklingsansvar för processområdets aktiviteter.

I ditt arbete ska du tänka: Utifrån det jag håller på med vad är bäst för allmänheten och hur tillgodoser jag deras önskemål samtidigt som jag beaktar rättssäkerheten? 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Flerårig erfarenhet av arbete med offentlig rätt
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • Juristexamen eller polisexamen
  • Arbetat inom offentlig verksamhet, Polismyndigheten eller annan myndighet
  • Fullgjort notarietjänstgöring
  • Erfarenhet av att ha arbetat med myndigheters föreskrifter
  • Erfarenhet av att arbeta med personuppgiftsfrågor
  • Erfarenhet av att ha deltagit i utveckling av IT-stöd 

I funktionen som processutvecklare är dina personliga egenskaper överordnade de som ovan anges som meriterande. 

Du måste ha förståelse för att snabbhet alltid är kvalitetsfaktor vid det juridiska arbetet inom Polismyndigheten. Arbetet ställer krav på noggrannhet och god analytisk förmåga. Du ska vara noggrann och strukturerad. Du ska ha en mycket god social förmåga, vilket innefattar en god självkänsla för att kunna samarbeta och ha lätt för att bygga goda relationer inom och utanför Polismyndigheten. Du ska tycka det är roligt att jobba.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Magnus Roglert, enhetschef, tfn 070-354 80 64

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Thomas Blomgren, thomas.blomgren@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh/SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Processutvecklare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap . Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2 mars 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen