Polisen i Örebro söker RLC-operatörer

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu RLC-operatörer till Operativa enheten. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län

Utlyst

10 februari 2020

Ansök senast

28 februari 2020

Referensnummer

C35287/2020

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Bergslagen omfattar Dalarna, Värmland och Örebro län med Örebro som huvudort. I regionen arbetar ca 1900 medarbetare. Regionen består av tre polisområden med elva lokalpolisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. 
 
Region Bergslagens Regionledningscentral, RLC ligger i Örebro och är en sektion vid Operativa enheten. RLC bedriver verksamheten dygnet runt och ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. På RLC tjänstgör cirka tjugo RLC-operatörer och befäl som tillsammans bedömer och prioriterar inkommande telefonsamtal och radioanrop. Vi leder och planerar större händelser inom regionen med hjälp av olika digitala verktyg. 
 
Hög servicenivå är viktigt för oss och vi bedriver ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete av vår verksamhet.
 

Arbetsbeskrivning

Som operatör är ditt huvuduppdrag att, under ledning av arbetsledare svara på inkommande telefonsamtal och radioanrop, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag. I ansvaret ingår att upprätthålla en hög tillgänglighet samt ge medborgarna god service och bra bemötande. RLC ska säkerställa att polisen snabbt kan svara och agera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar hjälp av polis.

Du kommer befinna dig i hjärtat av verksamheten, med tillgång till våra IT-system och leder med stöd av arbetsledare den händelsestyrda verksamheten utifrån en tydlig inriktning, så att polisen kan vidta rätt åtgärder för att klara upp fler brott.

Som operatör upprätthåller du en överblick av alla yttre resurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevakar att patrull som beordrats att utföra ett uppdrag kan avsluta detta på ett säkert sätt. Arbetet innebär samverkan med andra myndigheter och organisationer/samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelsen, Räddningstjänsten samt ambulansverksamheten i regionen.

Du arbetar i team med löpande ärenden och insatser. Arbetet bedrivs i skift enligt rullande schema. Du kommer arbeta planerade dag-, kvälls- och nattpass året om, vardag som helg. Hög arbetsbelastning kan förekomma periodvis.

Förutom tryggheten genom statlig anställning även en spännande arbetsplats där du som RLC-operatör arbetar i centrum av det operativa polisarbetet. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter och arbetstempo. Det kommer finnas stora möjligheter för dig till personlig utveckling både på regionledningscentralen och inom andra delar av Polismyndigheten. För att stödja polisens kärnverksamhet kan arbetet under vissa perioder förläggas vid till exempel utredningsgrupp eller gränspolis. På så sätt får du som RLC-operatör en bredare kompetens och flera möjligheter till utveckling och karriärmöjligheter. År 2024 skall Polismyndigheten vara 10 000 fler anställda vilket ställer krav på att vi som arbetsgivare lyckas behålla vår personal. Polismyndigheten skall vara en attraktiv arbetsplats där vi värnar om personlig utveckling och att det ges utrymme till olika karriärmöjligheter. Utveckling för individen innebär även utveckling för Polismyndigheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Svenskt medborgarskap
 • Fullständigt gymnasiebetyg eller utbildning/erfarenhet som bedöms relevant av arbetsgivaren
 • Minst två års arbetslivserfarenhet på heltid eller tre års timanställning
 • God kunskap och förmåga att arbeta i olika typer av datasystem
 • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på engelska
 • B-körkort
 • Erfarenhet eller viljan att arbeta i skift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Operatörsutbildning enligt FAP 140-1 och/eller kunskap i Storm MA/Cortex/Karta
 • Arbetat i larmcentral eller motsvarande, exempelvis SOS
 • Arbetat med att professionellt bemöta, och är van att kommunicera med, personer i utsatta situationer
 • Arbetat i något serviceyrke där kundmötet står i centrum; exempelvis butik, reception, restaurang, kundtjänst eller annat som arbetsgivaren finner relevant
 • Eftergymnasial utbildning inom juridik, beteendevetenskap eller kriminologi
 • Mycket god muntlig kunskap i ett eller flera utomnordiska språk

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en uttalad simultankapacitet och kan utföra flera arbetsmoment under stress. Du har förmåga att skapa kontakt, bemöta och under tidspress inhämta information från medborgare som befinner sig i utsatta situationer. Du har även förmåga att sätta in en enskild händelse i ett helhetsperspektiv.

I tillägg till detta har du:

 • Förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete under hög arbetsbelastning
 • En väl utvecklad samarbetsförmåga, både med nära kollegor och närmaste arbetsledare samt med externa parter
 • Förmåga och erfarenhet av att arbeta självständigt
 • Förmåga att med stöd av arbetsledare/befäl tydligt kunna förmedla direktiv till andra delar av verksamheten
 • Hög integritet, ett gott omdöme och en god förmåga att hantera skyddsvärd information

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tester kommer användas vid urvalsförfarandet.

För de som går vidare i processen hålls ett Informationsmöte onsdag eller fredag vecka 10, på eftermiddag/kvällstid.

Anställningen börjar med en utbildning under 16 veckor som avslutas med en examinering. Vi kommer ha två kursstarter. En i augusti och en i oktober.
 

Kontaktpersoner

Sara Axelsson gruppchef RLC, tfn: 070-3517169

Hanna Söderberg HR-Konsult, tfn: 010-567 51 34

Åsa Lidbom HR-Konsult, tfn: 010-567 33 54

Fackliga företrädare

ST, SEKO, SACO-S och Polisförbundet i Region Bergslagen nås via vår växel, tfn: 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Periodplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare RLC-operatör, Region Bergslagen, Operativa enheten

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.
Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen